EUROTIP Hodokvas (17.-19.august 2006)

2006-08-15 14:47:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Hneď niekoľko moderátorov bude mať tohto roku festival slovenský multimediálny festival Hodokvas, ktorý ovládne letisko v Piešťanoch tento víkend.



Moderátorka Adela Banášová bola na Hodokvase už minulý rok, keď moderovala súťaž v divadelnej improvizácii - Improkvas. Tento rok preberie moderátorskú štafetu v tomto projekte jej kolega Sajfa.

 "Minulý rok sa táto súťaž v improvizácii stretla s veľkým úspechom a teraz sa nám už dokonca hlásia ľudia vopred," povedal dnes pre TASR zakladateľ festivalu Milan Prekop, podľa ktorého sa na Hodokvase chystá niekoľko prekvapení a viaceré situácie určite vzídu zo samotnej atmosféry.

Banášová bude tohto roku uvádzať kuriózne vstupy projektu Hodina deťom, do ktorého sa zapoja viacerí slovenskí účinkujúci. "Ich úlohou bude v rámci festivalu splniť rôzne "šialenosti", takže by malo byť o zábavu postarané. A výťažok z tejto akcie poputuje na konto projektu Hodina deťom," dodal Prekop.

Dorota Nvotová bude moderátorkou na druhom najväčšom pódiu a pod patronátom Michala Malichera bude zatiaľ najväčší stage v histórii Hodokvasu, na ktorom okrem iných vystúpi aj hviezda festivalu Iggy Pop.

Hodokvas chce byť nielen hudobným, ale najmä multimediálnym podujatím. Na svoje by si mali prísť aj fanúšikovia literatúry, divadla, výtvarného umenia či filmu. Stan kultúry a oddychu bude mať pod patronátom vydavateľ Koloman Kertész Bagala. So svojim dielami sa v ňom predstavia autori, napríklad Daniela Kapitáňová, Monika Kompaníková, Laco Kerata či Silvester Lavrík a Tomáš Janovic.

Výtvarníci sa zasa sústredia v Stane súčasného umenia, ktorý vzal pod svoje krídla mladý a extravagantný fotograf Viktor Frešo. Svoju tvorivosť v ňom ukážu výtvarníci ako Martin Shooty Šútovec, Marek Ormandík či Martin Cuco Luciak. A ako už býva tradíciou, bude sa stavať aj hodokvasnícka socha. Postará sa o ňu Norbert Kelecsényi. Chýbať nebudú ani filmy - Mechanický pomaranč od Stanleyho Kubricka, Trainspotting Danyho Bylea.

Zdroj/autor: tasr, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa