Príroda

Nový brazílsky prezident odštartoval snahy o záchranu amazonských pralesov

Amazonský prales
2023-01-25 06:00:00

Nový brazílsky ľavicový prezident Luiz Inácio Lula da Silva tento týždeň odštartoval svoje avizované snahy o zastavenie odlesňovania Amazónie. TASR správu prevzala v sobotu z agentúry AFP. viac »

V Austrálii objavili príšeru: Jedovatá ropucha je zrejme najväčšia na svete

V Austrálii objavili príšeru:
2023-01-24 13:00:00

Austrálske úrady v piatok objavili pravdepodobne najväčšiu ropuchu obrovskú na svete. Vážila až 2,7 kilogramu a bola dlhá 25 centimetrov. Keďže však ide o invazívny druh obojživelníka, ropuchu po odchytení usmrtili. TASR správu prevzala z agentúr AFP a DPA. viac »

Strašná ekologická katastrofa: Z fotografií rieky Drina sa tisnú slzy do očí

Strašná ekologická katastrofa: Z
2023-01-24 07:00:00

Na hladine rieky Drina na východe Bosny a Hercegoviny sa v uplynulom týždni nahromadilo obrovské množstvo odpadu. Zachytila ho bezpečnostná bariéra pred elektrárenským múrom vodnej elektrárne Višegrad. TASR informuje podľa gentúry AP. viac »

Dúhové hory patria k najkrajším dielam matky prírody, pýši sa nimi hneď niekoľko krajín

Dúhové hory patria k
2023-01-16 12:01:00

Ich fotografie vyzerajú ako upravené v počítačovom programe, v skutočnosti sú však iba dokonalým dielom prírody. Prekrásne Dúhové hory s farebnými pruhmi červenej, žltej a hnedej zdobia hneď niekoľko krajín. Nájdeme ich na Islande aj v USA, ti neznámejšie sú však v Peru a Číne. viac »

Fantastická správa vedcov: Ozónová vrstva by sa do 40 rokov mohla úplne obnoviť

Fantastická správa vedcov: Ozónová
2023-01-11 08:00:00

Ozónová vrstva by sa v priebehu nasledujúcich 40 rokov mohla úplne obnoviť. Tento proces by však mohli zvrátiť kontroverzné plány zamerané na spomalenie globálneho otepľovania. Vyplýva to z hodnotiacej správy, ktorú v pondelok uverejnili odborníci Európskej únie a Organizácie Spojených národov (OSN). viac »

Súostrovie Lofoty – jeden z najkrajších kútov našej planéty

Súostrovie Lofoty – jeden
2023-01-04 13:00:00

Nórsko si cestovatelia spájajú predovšetkým s potulkami po krásnej prírode. Tým najkrajším kútom tejto rozmanitej krajiny je nepochybne súostrovie Lofoty. Nachádza sa na severe krajiny a tvorí ho približne 80 ostrovov. Ich návšteva vám pomôže oddýchnuť si od všetkých starostí a načerpať novú energiu. viac »

Takmer desatine morského života hrozí vyhynutie

Dugong morský
2022-12-30 08:00:00

Vplyv ľudskej činnosti má devastujúci dopad na morský život, pričom vyhynutie hrozí takmer desatine podmorských rastlín a živočíchov. Uviedla to Medzinárodná únia na ochranu prírody a prírodných zdrojov (IUCN) v aktualizovanom Červenom zozname ohrozených druhov. viac »

Apokalypsa na Floride: Zo stromov padali zamrznuté leguány (VIDEO)

Apokalypsa na Floride: Zo
2022-12-28 12:01:00

Spojené štáty sužovalo v uplynulých dňoch extrémne mrazivé počasie. V meste Havre na severe štátu Montana namerali neuveriteľných -39 stupňov Celzia, výstrahy pred nízkymi teplotami však platili aj pre väčšinu územia na pobreží Mexického zálivu vrátane Floridy. V „Slnečnom štáte“ dokonca zaznamenali mimoriadne podivný úkaz – zo stromov padali zamrznuté leguány! viac »

Hrozivá prognóza slovenskej astrobiologičky: Kilimandžáro príde o ľadovce už o desať rokov

Hrozivá prognóza slovenskej astrobiologičky:
2022-12-26 07:00:00

O desať rokov môže prísť africké Kilimandžáro v dôsledku klimatických zmien o svoje ľadovce. Tvrdí to astrobiologička Michaela Musilová, ktorá v Bratislave informovala o výsledkoch expedície na najvyšší vrch Afriky v rámci vedecko-vzdelávacieho projektu Koruna Zeme. viac »

Najstarší známy vták sveta stále prekvapuje: Napriek svojmu veku sa vrátil na atol Midway

Najstarší známy vták sveta
2022-12-20 12:00:00

Samička albatrosa laysanského, ktorá je najstarším známym vtákom na svete, sa vrátila na svoje hniezdo na tichomorskom atole Midway. TASR o tom informuje podľa správy amerického Úradu pre životné prostredie (USFWS). viac »


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa