Drobná chybička ho stála majland: Turista na Bali zaplatil za víno viac ako za celú dovolenku

2023-03-02 11:30:00 |   |    | 

Austrálsky turista zverejnil svoju skúsenosť z reštaurácie na indonézskom ostrove Bali a varoval dovolenkárov, aby nespravili rovnakú chybu. Za fľašu vína totiž nevedomky zaplatil vyše tisíc eur!



Austrálčan Geoff Murphy dovolenkoval na Bali už tretíkrát, tentoraz si však z ostrova odnáša aj trpké spomienky. Keď sa v luxusnej reštaurácii rozhodol osláviť spolu s manželkou jej narodeniny, stálo ho to oveľa viac, než čakal. Za fľašu vína totiž zaplatil v prepočte vyše tisíc eur, teda viac ako za celý výlet. Informáciu priniesli viaceré britské a austrálske médiá.

Chcel som sa podeliť o príbeh klasického ignorantského turistu a zlý prepočet meny,“ napísal Murphy na sociálnej sieti s tým, že na Bali obvykle nepije víno, lebo je skôr priemerné a drahé, no tentoraz spravil kvôli oslave výnimku. „Prešiel som si vínnu kartu a vybral slušnú fľašu bieleho vína za $RP1700++.

Práve v cenovke však treba hľadať kameň úrazu. Hoci 1700 indonézskych rupií je v skutočnosti iba 16 austrálskych centov, Murphy si automaticky povedal, že je to okolo 160 dolárov, čo je síce viac, ako by za fľašu zaplatil doma v Austrálii, no predsa je pri príležitosti oslavy ochotný takúto sumu obetovať. Keď sa ho teda čašník spýtal, či si je svojou objednávkou istý, turista prikývol.

Ako priznal vo svojej spovedi na Facebooku, čašníkova otázka sa ho dokonca trochu dotkla, lebo naznačovala, že si takéto víno nemôže dovoliť. Večera však už ďalej plynula v najlepšom poriadku a spokojnosť hostí si dokonca k ich stolu prišiel overiť aj samotný šéfkuchár. Ani to však Murphyho nepripravilo na blížiaci sa šok.

Večer síce účet v dobrej nálade bez problémov zaplatil, na druhý deň si však pri kontrole svojho bankového účtu uvedomil, že mu tam čosi nesedí. „Všimol som si platbu 2050 dolárov v reštaurácii. Srdce mi padlo do nohavíc a skoro ma porazilo. Prezrel som si všetky veci a našiel účet z reštaurácie. Víno stálo takmer 1700 dolárov!

Nešťastný Murphy teda za jednu večeru pre dvoch spolu s nápojmi zaplatil viac ako za celú dovolenku. Dôvodom boli dva symboly plus vedľa ceny – každé z nich totiž predstavuje dve nuly a fľaša teda stála 17 miliónov rupií. „Keď sme po niekoľkých hodinách spracovali, čo sa stalo, dobre sme sa na tom zasmiali. Netreba dodávať, že už nesmiem objednať nič bez súhlasu mojej druhej polovičky!“, uzatvára Austrálčan.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa