Zábava za každého počasia: Vyplňte si čas vo Vysokých Tatrách zaujímavými múzeami

2021-11-20 12:00:00 |   |    | 

V ostatných rokoch sa Tatranci snažia ponúknuť turistom aj možnosti na vyplnenie voľného času, ak aktuálne nemajú chuť na túru alebo nie je dobré počasie. Priamo v Starom Smokovci na nich čaká niekoľko zaujímavých miest.



 

Tricklandia s novými priestormi

Začnime stálicou zo Starého Smokovca. Tricklandia patrí medzi najstaršie atrakcie tohto druhu u nás. Dostanete sa k nej jednoducho zo stanice tatranskej železnice. Nachádza sa v budove bývalého nákupného centra. Galéria ilúzií ponúka niekoľko zaujímavých možností na fotografie s netradičným prídavkom. Môžete sa na nich ocitnúť vo veľkej snehovej guli, naháňať sa po visutom moste, vytvoriť ilúziu o drobčekovi a obrovi alebo sa ocitnete v objatí nekonečnej knižnice. Okrem toho si overíte svoj talent v bludisku alebo sa pozriete do miestnosti, ktorá ponúka obrazce ako z kaleidoskopu. Zaujímavosťou je aj druhá časť, kde sa hrajú s prírodnými zákonmi. Zrazu sa v nej budete cítiť ako 90-ročný človek, ktorý nevie vstať zo stoličky alebo vojdete do farebného valca. Od septembra navyše ponúkajú nové priestory, v ktorých sa venujú komiksovému umeniu. To ožíva pomocou techniky, alebo sa opäť ocitnete uprostred maľovanej ilúzie. Čoskoro k tomu pribudne aj nový komiksový obchod.

Ceny vstupeniek: Klasická časť od 9 do 6 eur podľa veku, deti do 4 rokov majú bezplatný vstup. Kombinácia s komiksovou časťou – od 13 do 8 eur podľa veku.

 

Tatry vnútri

Na druhej strany cesty oproti Tricklandii uvidíte ďalšie interaktívne múzeum. Novinka Tatry vnútri ponúka zábavnou formou dôležité informácie o prírode a zvieratách tohto nádherného regiónu. Na začiatku prehliadky si pozriete video o divočine v Tatrách. Potom už prejdete miestnosťami, ktoré sú opäť pútavé najmä pre deti. Cez rôzne senzorické hračky zistia nové fakty o našich veľhorách. Môžu sa dotknúť kožušinky, dreva alebo iných vzácností, ktoré sa nachádzajú v okolitých lesoch, alebo si ovoňajú rôzne bylinky, ktoré tam rastú. Dozvedia sa viac o práci horských záchranárov, pomocou interaktívnej obrazovky uvidia Tatry z rôznych uhlov a nakoniec sa pomocou virtuálnej reality dostanú na Lomnický štít. Pre deti je veľmi obľúbená miestnosť s lezeckou stenou.

POZNÁTE DOBROMYSEĽ?🌱 Známy aj ako “oregano”, alebo Pamajorán obyčajný.☝️ Pre svoju typickú vôňu a korenistú chuť je...

Uverejnil používateľ TATRY vnútri Nedeľa 14. novembra 2021

 

Ceny vstupeniek: 8 až 4 eurá v závislosti podľa veku

 

Kvantárium so svetelnou galériou

Jedno interaktívne múzeum už nájdete aj na Hrebienku. Tam sa nachádza Kvantárium, ktoré ponúka výstavu s hrou svetiel. Počas prehliadky navštívite postupne osem miestností, v ktorých vás čaká audiovizuálna multimediálna šou. Napríklad sa pozriete na laserové predstavenie, deti si môžu zahrať na špeciálnej svetelnej harfe. Zábavné je aj kreslenie so svetlom a vo vedeckej miestnosti vás čakajú rôzne pokusy. Keď sa nasýtite tejto zábavy, choďte sa ešte von poprechádzať k Rainerovej chate a vyskúšajte si sánkovačku z Hrebienka.

Svetlo a jeho teória už oddávna pútalo pozornosť bežných ľudí, vedcov aj filozofov. Bolo pre ľudstvo životne dôležité,...

Uverejnil používateľ Kvantarium Utorok 9. júla 2019

Ceny vstupeniek: 9 až 5 rokov podľa veku, deti do 5 rokov majú bezplatný vstup

 

Pútavé výstavy dvoch talentovaných fotografov

Do Tatier pravidelne prichádza aj umenie. Vo Vile Flóra vás čakajú hneď dve výstavy, ktoré vznikli v spolupráci s Tatranskou galériou v Poprade. Na prvej z nich predstavuje Ivor Mihál faunu našich veľhôr. Obľúbený regionálny fotograf ponúka prehliadku svojich fotografií, ktoré vznikli počas potuliek v tunajšej prírode. Pôvodným povolaním lesník sa zaujíma najmä o život divokých zvierat, ktoré má veľmi rád. V rovnakých priestoroch uvidíte aj práce českého umelca Otakara Štáfla. Ten vo svojej tvorbe zachytáva krásu jeho milovaných Tatier. Jeho nádherné maľby vystavujú v rámci projektu Českí umelci v Tatrách, počas ktorého ukazujú tvorbu talentovaných ľudí od našich susedov. Spoločným motívom ich prác je zobrazenie nášho najvyššieho pohoria. Okrem maľovania je Štáfla známy aj tým, že sa zasadil o vytvorenie symbolického cintorína pri Popradskom plese. Obe výstavy si môžu pozrieť návštevníci do 5. decembra.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa