Veľká zmena na letiskách: Cestujúci si budú môcť do batožiny brať viac tekutín

2024-04-08 20:00:00 |   |    | 

Cestujúci si na britských letiskách budú môcť brať do príručnej batožiny viac tekutín. Prestane tak platiť obmedzenie, ktoré povoľovalo mať v lietadle nanajvýš nádobu do objemu 100 mililitrov. Opatrenie, ktoré malo začať platiť tento rok v júni, ale nadobudne platnosť neskôr, než sa plánovalo. Informuje o tom web britskej vlády.



Britský kabinet chce zjednodušiť odbavovanie a posilniť bezpečnosť. Za tým účelom majú byť na britských letiskách inštalované nové skenery umožňujúce lepšiu kontrolu zakázaného obsahu batožiny. Niektoré letiskové uzly ale neboli schopné bezpečnostné kontroly v danom termíne upraviť.

Podľa britského ministerstva dopravy sú na vine problémy s dodávateľmi a nákladné inštalačné práce. Predlžovanie termínov teraz bude ministerstvo dohadovať prípad od prípadu. Cestujúci si teda v lete budú musieť overovať, na akom letisku platia aké pravidlá, oznámil úrad.

Doteraz bolo povolených iba 100 mililitrov tekutiny na nádobu, ktorá musí byť uložená v malom priehľadnom plastovom vrecku. V budúcnosti už tiež cestujúci v Británii nebudú musieť vyberať z príručnej batožiny notebooky a ďalšie elektronické zariadenia.

Ochrancom spotrebiteľov z britskej organizácie Which? sa nepáči, že na letiskách teraz môžu platiť rôzne pravidlá. Zmätok by mohol viesť k ďalším oneskoreniam, citovala organizáciu tlačová agentúra PA. Pokiaľ sa zavádzanie nových pravidiel znovu oneskorí, hrozí ministerstvo finančným postihom.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa