Prvá cesta legendy Hanzelka + Zikmund

2011-02-07 18:20:00 |   |    | 

Miroslav Zikmund, Jiří Hanzelka a Tatra sú nerozlučná trojka, ktorá precestovala skoro celý svet.



Ich prvá cesta do Afriky a Južnej Ameriky je veľmi dobre zmapovaná – z cesty odvysielali vyše sedemsto reportáží, nehovoriac o množstve zachovaných dokumentárnych materiálov.

Ich druhá cesta do Ázie a Oceánie je však popísaná len čiastočne. Kniha Legenda H+Z - První cesta vám ponúka to najlepšie z ich ciest.

Po vyše polstoročí vychádza súhrnný výber toho najlepšieho, ktorý Miroslav Zikmund doplnil o spomienky, ktoré pretrvali.

Špeciálne vložená obálka tvorí originálnu prílohu, ktorá obsahuje doposiaľ nezverejnené dobové dokumenty: šestnásťstranový farebný komiks o výstupe na Kilimandžáro, pôvodný pas M. Zikmunda, povolenie k prechodu Núbijskou púšťou, zápis o nehode v Sirte, prvú originálnu reportáž vydanú vo Svete motorov a ďalšie dobové správy.

Vyše 350 strán je lahôdkou pre všetkých milovníkov cestovania a zvlášť tejto legendárnej dvojice. Ich cestopisy boli také populárne, že v deň, keď sa dostali na pulty kníhkupectva, stál pred ním dlhočizný rad záujemcov.

H+Z však odsúdili „spriatelenú návštevu“ okupačných vojsk v roku 1968, takže nasledoval zákaz ďalšieho publikovania.

Znamenalo to, že rozprávanie o ich druhej výprave zostalo čitateľom nedostupné. Až po rokoch, dlhých rokoch...  Unikátnu knihu z prvej cesty Legenda H+Z - První cesta  čoskoro doplní aj kniha o ceste druhej.

 

Legenda H+Z - První cesta

Autor: Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund
Vydavateľstvo: Jota
Rok vydania: 2010
Väzba: viazaná
Počet strán: 368
Cena: 25,30 eur

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: ikar

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa