V Paríži otvorili prvý francúzsky luxusný "psotel"!

2011-03-01 15:00:00 |   |    | 

FRANCÚZSKO - Vyhrievaný bazén, masážny salón a výber jedál "à la carte" sú niektoré z vymožeností, ktoré majú k dispozícii hostia prvého francúzskeho luxusného hotela pre psov, ktorý sa otvoril vo Vincennes na okraji Paríža.



Medzi ďalšími možnosťami sú špeciálne kurzy pre neposlušných štvornohých priateľov a "doggy jogging" - prebehnutie sa po Vincenneskom lesíku, kde kedysi vyhrával vytrvalostné preteky Emil Zátopek.

Vykachličkované izbičky sú voňavé a čisté, na stenách sú zarámované obrázky psov a sú tu aj televízory, na ktorých majú hostia na výber relácie na DVD.

Hotel Actuel Dogs založili Devi a Stan Burunovci, špecialisti na správanie psov a ich celoživotní milovníci. Zdôrazňujú, že práve ubytovanie v izbách odlišuje Actuel Dogs od iných podobných zariadení, kde sú psy držaní v klietkach. Za izbu sa platí 26 až 38 eur.

Neservírujú ale psom potravu v nejakých strieborných miskách - "to je nezmyselný výstredný luxus", povedala Devi. "Tu nie sme v Spojených štátoch alebo v Japonsku - žiadne psie manikúry alebo farbenie kožuchu na ružovo. To je ľudské bláznovstvo. Naša priorita je vyjsť v ústrety psím potrebám."

 

Zdroj/autor: reuters, čtk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: odditycentral.com,reuters/Jacky Negelen

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa