Múzeum voskových figurín Madame Tussaud od apríla vo Viedni!

2011-03-30 15:15:00 |   |    | 

RAKÚSKO - V piatok, 1. apríla otvoria v rakúskej metropole Viedeň Múzeum voskových figurín Madame Tussaud.



V zábavnom parku Práter na námestí Riesenradplatz ponúkne múzeum 65 figurín slávnych postáv, z toho 27 s rakúskym pôvodom.

V múzeu si budete môcť pozrieť hollywoodské hviezdy Audrey Hepburn, Johnnyho Deppa, Roberta Pattinsona, Angelinu Jolie, Nicole Kidman, ale i osobnosti ako Maháthmu Ghándího, Nelsona Mandelu či Alberta Einsteina.

Z rakúskych slávnych ľudí to bude skladateľ Wolfgang Amadeus Mozart, secesný maliar Gustav Klimt, hudobník Falco, zakladateľ psychoanalýzy Sigmund Freud, bývalý guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger či cisársky pár Habsburgovcov František Jozef I. a Sissi.

Zvláštnosťou viedenského múzea Madame Tussaud je, že každá figúra ponúkne niečo interaktívne. V špeciálnej kulise si budete môcť zadirigovať Dunajský valčík spolu s autorom Johannom Straussom, zmerať si inteligenciu v teste s Albertom Einsteinom či prekonať futbalistu Hansa Krankla v streľbe z jedenástky.

V špeciálnom priestore bude možné nahliadnuť aj do zákulisia výroby voskových figurín. Výroba jednej figuríny trvá takmer štyri mesiace, pričom jej celková výroba aj s originálnym odevom vyjde až na 200 tisíc eur. Vstupenka do viedenského múzea pre deti stojí 14,50 eur, pre dospelých 18,50 eur.

Múzeum voskových figurín Madame Tussaud otvorili v Londýne v roku 1835. Neskôr vznikli jeho ďalšie pobočky na celom svete - v New Yorku, Las Vegas, Hollywoode, Washingtone D.C., Amsterdame, Berlíne, Šanghaji a Hongkongu.

V decembri otvorili desiatu pobočku v thajskom meste Bangkok, Viedeň je teda v poradí jedenástym mestom na svete, v ktorom bude toto unikátne múzeum. Ďalšími mestami s Múzeom voskových figurín Madame Tussaud budú Blackpool, Dubaj, Hamburg a Moskva.

 

 

Madame Tussauds Wien

Riesenradplatz
1020 Wien

 

Zdroj/autor: compress, sita, madametussauds.com, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Madame Tussauds,travelingape.com

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa