Rozprávkový okruh mestom už toto leto v Nitre

2012-06-01 18:20:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Bezbariérovú či nočnú prehliadku mesta môžu počas tohtoročnej letnej sezóny absolvovať návštevníci Nitry. Ďalšou novinkou je špeciálny rozprávkový okruh mestom pre deti i dospelých s rozprávaním o nitrianskych legendách, povestiach a zaujímavostiach.



Okrem tradičných prehliadok Horného a Dolného mesta sa budú môcť turistickí sprievodcovia s návštevníkmi vybrať po stopách židovskej kultúry a s odborným výkladom môžu absolvovať aj náučný chodník Zoborské vrchy. Letná turistická sezóna v Nitre sa oficiálne začne 2. júna tohto roka.

Do konca tohto roka by v meste mala ešte pribudnúť na Kalvárii rozhľadňa a mal by tam byť osadený aj ďalekohľad. Jeden by mal byť umiestnený aj na Pyramíde pod Zoborom.

V Nitre majú všetci návštevníci možnosť sprevádzania po meste nielen v slovenskom jazyku, ale aj v iných cudzích jazykoch ako napríklad v anglickom, nemeckom, maďarskom či ruskom.

Vlani navštívilo Mestskú turistickú kanceláriu - Nitriansky informačný systém (NISYS) na pešej zóne zhruba 13 400 turistov, z nich vyše 2 tisíc zahraničných. Boli medzi nimi aj návštevníci z exotických krajín - Brazílie, Filipín, Malajzie či Kazachstanu. Turistov zaujímali najmä informácie o možnostiach využitia voľného času v meste, hľadali tipy na kultúrne podujatia, výlety, zaujímali sa o pamiatky, múzeá či atrakcie v meste.

 

Zdroj/autor: tasr, jr, drom

Foto: wikipedia, Wizzard, Igor Marhevský, Tibor Kádek, Lucia Škrivánková, Miroslava Miková

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.7/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa