Leto v metropole východu, Košiciach

2012-06-15 14:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Východoslovenská metropola Košice si turisticky atraktívny program pripravila ešte pred letom a navštíviť sa ju oplatí už tento mesiac.



Tretí ročník festivalu ľahkého letného vína pripravili Košice, ktoré sú oddávna spájané s obchodovaním s vínom. Najpríjemnejšie víno letných terás a najpríjemnejšie terasy v centre Košíc sa spájajú po piatej popoludní až do prvého júlového týždňa.

Je to jedinečná šanca povedať Slovákom aj návštevníkom Košíc o kvalite slovenských ružových vín. Košice k vínu budú podávať jahody, krevety či grilované jednohubky a jazzovú hudbu.

A keďže víno a dobré jedlo vždy patrili k sebe, k festivalu vína patrí aj festival jedla. Ten s názvom Košice Gurmán Fest 2012. Tento ročník vyniká jedinečným miestom konania. V Botanickej záhrade UPJŠ na Mánesovej ulici sa predstavia nielen najlepší šéfkuchári reštaurácií a hotelov z Košíc, ale i barmani, baristi a someliéri z celého Slovenska.

Kuchárske šou, detský rozprávkový svet, farmársky trh, tie najlepšie chute Košíc a k tomu všetkému výstava exotických motýľov - to čaká všetkých od 22. do 24. júna v Košiciach.

Mesto Košice by nikdy nenadobudlo svoj význam, nebyť najväčšej stredovekej bitky na území Slovenska, Bitky pri Rozhanovciach. Jej rekonštrukciu si po 700 rokoch pripomenú Košice dnes, 15. júna.

Kráľovský a omodejovský vojenský tábor, ich bitku a vstup košických mešťanov, ktorí výrazne prispeli k výsledku bitky, to všetko zažijete v tento deň. Pripravený je aj stredoveký šerm, piesne, tance, lukostrelecké súboje, sokoliari či remeselné dielne a stredoveká kuchyňa na ochutnanie.

Rôznorodé, plné dojmov, zážitkov, chutí a vôní, zvukov a pocitov. Také bude leto v Košiciach, také sú Košice.

 

Zdroj/autor: visitkosice.eu, jr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa