TIP na víkend: Leto pokračuje a je plné podujatí šitých na vašu mieru

2015-08-06 12:00:41 |   |    | 

Horúčavy sa rozhodli, že nás opäť potrápia. Teploty vysoko nad 30, silné slnko a hic. V tomto prípade by sme sa mali vybaviť fľašou s vodou a trochu sa odreagovať. Nech to už bude pri vode, alebo na niektorom z podujatí, ktoré sme pre vás objavili, prajeme vám prekrásny letný víkend a veľa pohody.



 

Bratislava

 

Opäť trochu netradične sa predstaví podujatie Punk na Dunaji. V sobotu sa milovníci tejto hudby nalodia, od 18:30 aby o 21:00 mohli za zvuku skvelej hudby doplávať až k hradu Devín. Vyráža sa z pontónu č. 52.

 

Banská Štiavnica

 

Už včera sa v tomto stredoslovenskom mestečku začal obľúbený filmový festival 4 živly. Návštevníci mesta si tak môžu pozrieť zaujímavé filmy a popritom navštíviť túto malebnú oblasť. Banské domčeky, honosné vilky a prekrásne príroda vás už volajú. Všetko toto v spojení s kvalitnou filmografiou je pre vás tou najlepšou pozvánkou.

 

Bojnice

 

S trochou odvahy si to tento víkend môžete namieriť do Bojníc na zámok. Odohrá sa tu podujatie Supernoc na zámku s podtitulom V tieni veže. Ide o muzikálové predstavenie o legendárnej pani tohto zámku. Predstavenia sa budú odohrávať od dnes do nedele vždy od 18:00 do 22:00.

 

Snina

 

Ak máte radi kvalitný rock, tak sa vyberte do Sniny, kde prebehne Rock pod kameňom 2015. Pri Sninských rybníkoch vystúpia známe kapely a čerešničkou na torte bude vystúpenie Lucie Bílej. Festival sa začne zajtra a skončí v sobotu.

 

Pezinok

 

Pri hudbe ešte zostaneme len a presunieme k inému žánru. Komu nie je pochuti rock, tak by možno vyskúšal niečo z našej tradičnej hudby. V Pezinku počas víkendu prebehne festival Dychovky v Preši, kde sa v súťaži, ale aj mimo nej predvedú slovenské aj zahraničné malé dychové orchestre. Vystupovať budú v prehliadkach, baroch a na záver aj v Zámockom parku.

 

Nitra

 

Za alternatívnou hudobnou scénou sa pozrieme do Nitry. Zajtra sa tu stretnú hudobníci menej známych žánrov na festivale FLAAM. V Hideparku vystúpia zaujímavé kapely aj miestnej scény.

 

Trnava

 

Západné Slovensko poskytne aj ďalší hudobný festivalík. Piatok a sobota budú v Trnave patriť jazzovej hudbe. Podujatie Trnavský jazyyk vám predstaví skvelých umelcov a aj rôzne druhy jazzovej hudby.

 

Častá

 

Kto túži po doplnení vzdelania, ten by mal zájsť počas víkendu na hrad Červený kameň. Prebehnú na ňom totiž nočné prehliadky venované práci a životu Leonarda Da Vinciho. V piatok a v sobotu sa tak dozviete o jeho vynálezoch na podujatí s názvom Da Vinciho kód.

 

Červeník

 

K hudbe sa opäť vrátime, teraz však do Červeníka, kde už po 50. krát prebehne hudobný festival. Piatok a sobota tak budú tradične patriť kvalitnej muzike. Vystúpia tu slovenské legendy ako Richard Müller, Horkýže slíže a iné.

 

Plavecký Mikuláš

 

Milovníci vojenskej techniky a histórie si prídu na svoje. V sobotu sa pri VTSÚ Záhorie pri Plaveckom Mikuláši stretnú, aby si na podujatí Slovenské piesky oprášili svoje znalosti a pozreli si ukážky bojov, bojovú techniku, prehliadku historických vozidiel a mnohé iné.

 

Očová

 

Do obce sa aj tento rok vracia folklórny festival Očovská folklórna hruda. Počas víkendových dní sa na ňom predstavia umelci a muzikanti, ktorí vám ukážu ako sa žilo, bavilo a pracovalo v dobách nie tak veľmi dávnych.

 

Holíč

 

Na Záhorie sa v sobotu oplatí ísť aj preto, lebo sa tu na Leteckom dni predstavia zaujímavé stroje. Predvedú sa akrobati, Vzdušné sily armády SR, vrtuľníky a aj parašutisti. Stretneme sa na letisku v Holíči.

 

Podolie

Obľúbený Park miniatúr si na soboru večer pripravil nočný program s prehliadkou. Návštevníci si obzrú miniatúry za sprievodu zaujímavých legiend a povestí, potom si spolu niečo opečú na ohni a zažijú prekrásny večer. Prehliadky sa začnú o 20:00.

 

Ďalšie zaujímavé podujatia nájdete na stránke slovakia.travel.

Prajeme Vám prekrásny víkendy.

 

Autor: SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa