Nový Louvre uprostred púšte a Disneyland v Číne. Aké atrakcie prinesie rok 2016?

2016-01-05 12:00:21 |   |    | 

Každý z nás v novom roku očakáva niečo iné a keďže sme všetci milovníci cestovania a spoznávania, určite to bude aj nový zoznam miest, kam by sme najradšej cestovali. Destinácie sa však zväčša nemenia, však na svete nám nové miesta už nepribudnú a novinky predstavujú len doteraz veľmi nepoznané oblasti. No predsa len sa nájde niečo, čo si môžete pozrieť len od tohto roka a povedať, že ste to objavili medzi prvými. V roku 2016 nás totiž čakajú otvorenia zaujímavých atrakcií, ktoré budete môcť spoznať.



 

Dubai Parks & Resorts

 

Zdá sa, že zábavných parkov na svete ešte stále nie je dosť, a preto aj v Dubaji vyrastie jeden nový. V októbri otvoria Dubai Parks & Resorts, ktorý bude pozostávať z 3 tematických okruhov – Lego, Bollywoodhollywoodske trháky ako Šrek a Hry o život. Obrovský park s rozlohou až 2,3 milióna štvorcových metrov poskytne úplne všetko a chýbať nebudú ani vodné atrakcie. Návštevníci si obzrú aj menšie tematické prvky ako polynézsky kútik, francúzsky dedinu zo 17. storočia a Ameriku v období 50. rokov minulého storočia.

 

Disneyland Šanghaj

 

Po tom čo sa zábavné parky Disneyland stávajú stále populárnejšie na celom svete, táto sieť sa rozhodla zavítať aj na územie pevninskej Číny. Tunajší park bude pozostávať zo 6 tematických oblastí a hlavným ťahúňom majú byť Piráti z Karibiku. Chýbať však nebude ani tradičná čínska kultúra, keďže sa návrhári pohrali s nápadmi a pridali tradičné čínske záhrady a čínsky zverokruh. Všetko je však prepojené s Disney postavičkami, čo bude istotne zaujímavou kombináciou.

 

FIFA Futbalové múzeum

 

Aj napriek mnohým minuloročným korupčným škandálom sa zriaďovatelia tohto múzea v Zurichu tešia na jeho otvorenie. Už začiatkom roka by malo otvoriť svoje brány a prilákať milovníkov futbalu. Nájdu tu obrovské množstvo informácií a rozhodne sa nebudú nudiť, keďže múzeum obsahuje rôzne multimediálne atrakcie, ktoré vtiahnu fanúšikov priamo do diania na futbalovom štadióne počas najdôležitejších zápasov. Nechýbajú ani vonkajšie trávniky na hranie.

 

Palestínske múzeum

 

Severne od Jeruzalemu na Západnom brehu sa tento rok otvorí múzeum sprístupňujúce Palestínčanom, ale aj mnohým iným návštevníkom, históriu a kultúru tohto národa. Nájdete tu predmety  a príbehy spojené s rôznymi udalosťami, ktoré postihli Palestínu a jej ľud. Expozícia bude pozostávať hlavne z výstavy o vyhnaní Palestínčanov z ich domovov.

 

Louvre v Abú Dhabí

 

Ťažko tomu uveriť, ale svet už o pár mesiacov spozná nový Louvre. Ten parížsky si vyslúžil slávu a prestíž jedného z najuznávanejších a najnavštevovanejších múzeí sveta, a teda uvidíme, či sa jeho mladší brat v Abú Dhabí preslávi podobne. Ropná krajina investovala doslova hotový majetok, aby postavili zaujímavú budovu a doplnila je veľdielami celého sveta. Vedľa seba tak spočinú umelci arabského sveta priamo vedľa tých, čo pôsobili v ostatných kútoch zemegule. Až čas ukáže aká bude táto kombinácia a či emirát priláka dostatok ľudí.

Zdroj/autor: cnn.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa