Gay hotel zakázal vstup heterosexuálom

2007-05-28 10:40:00 |   |    | 

AUSTRÁLIA - Austrálsky hotel v Melbourne, určený homosexuálom, získal právo zakázať heterosexuálom vstup do svojich barov s cieľom zabezpečiť pokojné a príjemné miesto pre mužov homosexuálov.



Ide o prvý takýto prípad v Austrálii. Občiansky súd v štáte Victoria minulý týždeň vydal rozhodnutie, že hotel Peel v juhoaustrálskom meste Melbourne môže vylúčiť zo svojich priestorov zákazníkov na základe ich sexuálnej orientácie.

     
Austrálske zákony o rovnosti príležitostí zakazujú diskrimináciu občanov pre ich rasu, vierovyznanie či sexuálnu orientáciu. Majiteľ hotela Peel Tom McFeely však vyhlásil, že súdne nariadenie bolo potrebné na zabezpečenie pokojnej atmosféry v podnikoch, aby homosexuálov nič neohrozovalo a aby mohli slobodne prejavovať svoju sexualitu.
     
"To, že môžem obmedzovať počet heterosexuálov v podnikoch hotela Peel, mi pomôže udržovať bezpečnú rovnováhu," vyjadril sa dnes majiteľ pre austrálsky rozhlas. McFeely dodal, že kým hotel prijímal každého hosťa, homosexuálna klientela sa sťažovala, že cíti rozpaky pri väčšom počte heterosexuálov a lesbičiek prítomných v hotelových baroch.
     
V Melbourne existuje vyše 2000 podnikov pre heterosexuálov, ale jeho hotel ako jediný zameriava svoje služby prevažne na mužov homosexuálov. Komisia pre ľudské práva štátu Victoria podporila rozhodnutie súdu a jej šéfka Helen Szokeová vyhlásila, že homosexuálni muži-zákazníci zažívali v hoteli týranie, obťažovanie a násilnosti.
    
"Takisto mali pocit, akoby boli zvieratká vystavené v zoologickej záhrade. Chodili sa na ne do barov pozerať celé partie žien, ktoré si vyrazili dámsku jazdu," dodala Szokeová. McFeely vyhlásil, že odkedy bola zverejnená správa o súdnom rozhodnutí, hotel mal niekoľko homofóbnych telefonátov.

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa