Z Košíc do sveta: Od nedele platí letný letový poriadok

2018-03-23 08:00:00 |   |    | 

V nedeľu 25. marca vstupuje do platnosti letný letový poriadok na rok 2018. Pre letisko Košice prinesie viac letov na palubách sieťových leteckých dopravcov a veľmi atraktívnu ponuku dovolenkových destinácií.



Austrian Airlines znova zvyšuje počet týždenných letov do Viedne z 10 na 13 letov týždenne.  Niektoré z letov budú prevádzkované lietadlami typu Embraer  E195 alebo Airbus A320.

České Aerolínie ostávajú leteckou spoločnosťou, ktorá zabezpečuje najvyšší počet letov do Košíc. Na palube českého národného prepravcu sa dá lietať z Košíc cez Prahu do množstva ďalších destinácií až 18-krát týždenne. Spojenie do Bratislavy je dostupné 6-krát do týždňa.

Výrazným pozitívom letného letového poriadku je aj zvýšenie frekvencie na linke Košice – Varšava. Od júla 2018 Poľské Aerolínie LOT pridajú 3 ďalšie lety k pôvodnému letovému poriadku. Celkovo bude LOT prevádzkovať z Košíc do Varšavy až 11 letov týždenne, a to prevažne prúdovými lietadlami typu Embraer. Vďaka tejto bohatej ponuke letov získajú cestujúci možnosti navštíviť ďalšie miesta dostupné s pohodlným prestupom vo Varšave, a to najmä do západnej Európy, Ruska, Severnej Ameriky a Ázie.

Najväčší dopravca lietajúci na Slovensko, Turkish Airlines, bude naďalej spájať Košice so svojou širokou sieťou viac než 300 destinácií prostredníctvom svojho domovského letiska v Istanbule, a to 4-krát týždenne. Tento letový poriadok umožňuje cestujúcim jednoducho a pohodlne „chytiť“ vlnu odletov do Severnej Ameriky s rannými odletmi z Košíc (utorky a piatky) a do Ázie a exotických destinácií v Indickom oceáne s večernými odletmi (pondelky a nedele).

Spoločnosť Wizz Air navyšuje kapacitu svojich letov z Košíc na letisko Londýn – Luton, ktoré bude prevádzkovať väčšími lietadlami typu Airbus A321 s kapacitou 230 miest, a to každý deň so začiatkom od 15. mája. Dovtedy bude táto linka prevádzkovaná lietadlami typu Airbus A320 s kapacitou 180 miest.

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice, Michael Tmej: Letný letový poriadok na košickom letisku aj v tomto roku ponúka široký výber letov do vyše 500 destinácií po celom svete na palubách našich dopravcov. Celkovo je naplánovaných 46 letov týždenne do 4 európskych ,hubov´“.

S blížiacou sa letnou dovolenkovou sezónou sa milovníci horúceho slnka a romantických pláží začínajú pripravovať na vysnívané dovolenky. Podľa aktuálne dostupných informácií budú s odletom z Košíc dostupné tieto dovolenkové destinácie: Antalya, Barcelona, Burgas, Ercan, Heraklion, Hurghada, Korfu, Lamezia Terme, Larnaca, Monastir, Palma de Mallorca, Olbia, Patras, Rijeka, Rodos, Thessaloniki, Tirana. Do destinácií Burgas, Heraklion, Lamezia Terme, Larnaca, Palma de Mallorca a Rodos bude možné zakúpiť si aj samostatné letenky, a to priamo na stránke leteckého prepravcu www.smartwings.com.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Miro Vacula
Zdroj: mik, letisko Košice

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa