Slovenské hory zažili rekordný nátresk: Hlava na hlave ako v nákupáku (VIDEO)

2023-08-15 08:30:00 |   |    | 

V posledných týždňoch Slovensko potrápilo škaredé počasie a keď sa konečne umúdrilo, množstvo ľudí využilo pekný víkend a vyrazilo do hôr. Vychytené turistické trasy tak praskali vo švíkoch, ako dokazujú aktuálne fotografie, ktoré zaplavili sociálne siete.



 

Slovenské hory sa na nezáujem turistov sťažovať nemôžu a podľa oficiálnych štatistík sa ich návštevnosť vracia na úroveň spred pandémie. "Júl býva tradične slabší, všetci cestujú k moru. August si Slováci vyberajú ako termín na druhú, možno kratšiu, ale domácu dovolenku. August preto mávame silnejší vo vodných parkoch aj horských strediskách," informoval predseda predstavenstva spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR) Igor Rattaj.

 

Jeho slová potvrdzujú aj aktuálne fotografie z Vysokých Tatier a ďalších slovenských hôr. Cez víkend sa teploty po dlhšej dobe opäť šplhali k tridsiatkam, a to množstvo ľudí využilo na výlety po Slovensku. Hrady a zrúcaniny preplnené neboli, väčšina ľudí však zrejme vyrazila do hôr, kde boli tie najobľúbenejšie chodníky prakticky pokryté ľuďmi.

 

Jeden z turistov odhadol, že za hodinu a pol ich na ceste medzi Téryho a Rainerovou chatou prešlo okolo tisíc. „Na toaletu sme na chate čakali asi hodinu a pred reťazami dve hodiny,“ priblížil ďalší. Množstvo ľudí hlásilo Zelené pleso, Bystrá lávka, Rysy, ale aj Slovenský raj či Jánošíkove diery v Krivánskej Malej Fatre.

Ak si teda chcete užiť ticho, pokoj a skutočné čaro prírody, treba sa vybrať na menej frekventované miesta a vyhýbať sa najmä trasám k horským chatám či podobne obľúbeným turistickým cieľom. Na Slovensku je predsa toľko nádherných miest!

 

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa