Poľské turistiky vyvolali škandál: Na tomto mieste sa naozaj nevyzliekajte, zúria domáci

2024-01-24 00:00:00 |   |    | 

Na pohľad nevinná fotografia vyvolala v Thajsku škandál. Dve mladé Poľky sa totiž rozhodli opaľovať priamo na posvätnej pôde a domácim tým poriadne zdvihli tlak. Opát kláštora sa však postavil na ich stranu.



 

Incident sa odohral ešte 16. januára, keď sa dve poľské turistky (19 a 20) vybrali do budhistického komplexu Wat Chiang Man z 13. storočia, kde si ľahli do trávy vedľa pagody. Podľa thajských médií ich konanie pobúrilo istého vodiča tuk-tuku, ktorý šiel práve do chrámu. Tam na mladé ženy upozornil jedného z mníchov, ktorý mu vraj prisľúbil, že dohovorí ich sprievodcovi.

Keď však vodič chrám opúšťal, Poľky sa stále opaľovali na tráve, a tak ich odfotil. Snímky zverejnil na Facebooku a poslal tiež do televízie Channel 3, aby si vraj aj „iní cudzinci uvedomili nevhodnosť takéhoto konania“. Udalosti nabrali rýchly spád, fotografie sa začali šíriť sociálnymi sieťami a domáci ich pobúrene komentovali.

Známy budhistický opát Phra Phayom Kanlayano však vidí situáciu inak a autorovi snímok odkazuje, že mal radšej ženám dohovoriť. Thajčanov žiada, aby neobviňovali turistov, pretože tí nemusia vždy chápať ich kultúru či tradície. „Najviac pomôže vysvetľovanie. Verím, že keď si svoju chybu uvedomia, už ju nezopakujú,“ cituje mnícha portál Kaosod English.

Jeho slová potvrdzujú aj Poľky, ktoré sa za svoje konanie ospravedlnili - údajne nevedeli, že by ich správanie mohlo domácich rozrušiť. Úrady preto do areálu chrámu umiestnili upozornenia na to, čomu by sa turisti počas návštevy mali vyhnúť. Zakazujú napríklad fajčenie, tielka, šortky či hlasnú vravu.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa