Češka nechala svoje deti v aute a šla lyžovať: Hrozia jej roky za mrežami

2024-02-16 11:00:00 |   |    | 

Prokuratúra v Tridente stíha štyridsaťročnú ženu z Českej republiky, pretože nechala v aute svoje deti bez dozoru a išla lyžovať. Napísal to denník Corriere della Sera. Žene hrozí za opustenie maloletého dieťaťa trest až päť rokov väzenia. Podobné prípady nie sú medzi českými turistami v Taliansku ojedinelé.



Podľa denníka sa udalosť stala začiatkom tohto týždňa v lyžiarskom areáli Passo Brocón v Tridentsku. Žena odišla lyžovať a v aute nechala bez dozoru svoje dve deti (4 a 13 rokov). Staršie dieťa po nejakom čase opustilo súrodenca, ktorý tak zostal v aute sám. Mladšie dieťa bolo zatvorené v aute zhruba hodinu a jeho plač upútal pozornosť miestnych karabinierov, ktorí vyhľadali matku. Tá odôvodnila polícii svoje konanie tým, že dieťa neposlúchalo a nechcelo ju sprevádzať na zjazdovku.

Ponechať bez dohľadu dieťa mladšie ako 14 rokov je v Taliansku trestným činom, za ktorý hrozí šesť mesiacov až päť rokov väzenia. Sadzby sa zvyšujú, ak sa dieťa zraní alebo zomrie. Priťažujúcou okolnosťou podľa talianskeho trestného zákonníka je, ak dieťa opustí jeho rodič.

O prípadoch, keď českí rodičia nechali na zjazdovkách bez dohľadu svoje dieťa, informovali talianske médiá v uplynulých rokoch opakovane. Pred takýmto počínaním varuje na svojich webových stránkach aj český konzulát v Miláne. "Nenechávajte svoje deti bez dozoru ani na lyžiarskej dovolenke," zdôrazňuje diplomatický úrad.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa