NA KRÍDLACH Z Popradu do Bratislavy

2009-03-13 09:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Z Popradu sa bude po šiestich rokoch opäť lietať do Bratislavy.



Spoločnosť Danube Wings od letného letového poriadku, ktorý vstúpi do platnosti od 29. marca, zavádza pravidelné letecké spojenie medzi Popradom a Bratislavou.

Tatry budú s hlavným mestom spojené letecky až päťkrát týždenne. Všetky odletové časy budú nastavené tak, aby boli prijateľné pre obchodných cestujúcich aj pre širokú verejnosť. Cena jednosmernej letenky aj s poplatkami bude 33 eur.

Z Popradu sa bude do Bratislavy odlietať ráno o 7.00 hod. Prílet z Bratislavy do Popradu bude vo večerných hodinách.


Okrem Bratislavy zavádza letecký prepravca Danube Wings aj pravidelné spojenie z Popradu do talianskej Bologne trikrát do týždňa a do švajčiarskeho Bazileja dvakrát do týždňa s prestupom v Bratislave. Naďalej sa bude z Popradu lietať do Londýna. Pravidelná linka Sky Europe do Londýna však bude lietať v utorok, štvrtok a sobotu.


Počas leta vzrastie na popradskom letisku aj charterová letecká doprava. Okrem už tradičnej linky do bulharského Burgasu, pribudnú toto leto aj charterové lety do egyptskej Hurghady a chorvátskeho Splitu. Obe linky by mali začať lietať od júna.


Minulý rok vybavilo popradské letisko 58 256 cestujúcich, čo predstavuje približne 3 % pokles v porovnaní s rokom 2007. Pokles počtu cestujúcich spôsobil najmä pokles počtu cestujúcich na charterových linkách z východnej Európy, ale aj ukončenie prevádzky pravidelnej linky Poprad – Praha. Letisko Poprad -Tatry v závere minulého roku otvorilo novú príletovú halu. Okamžitá kapacita príletovej haly sa zvýšila zo 150 na 250 cestujúcich. Minulého roku letisko zrekonštruovalo aj svetelnú približovaciu sústavu.

 

Zdroj/autor: letisko poprad,sita,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa