DOMA Bratislavský kraj v 3D

2009-05-07 11:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Bratislavský samosprávny kraj na svojom webportáli sprístupnil geografický informačný systém, ktorý ponúka množstvo informácií o celom regióne.



Geoportál ponúka podrobnú orientačnú mapu, farebnú ortofotomapu a účelovú katastrálnu mapu.

Ponúka tiež vyhľadávanie miest, obcí a ulíc a ako jediný na Slovensku umožňuje vyhľadávanie adresných bodov, teda nielen ulice, ale aj číslo domu či PSČ.

Portál sa jednoducho ovláda, prehliadač tematickej mapy ponúka pohodlnú a plynulú navigáciu, okrem grafických ovládacích prvkov sa dá mapa plne ovládať myšou. Mapové okno zobrazuje údaje tvoriace digitálnu mapu Bratislavského kraja, ktoré sú zoradené do tematických vrstiev podľa oblastí v pôsobnosti BSK.

Údaje možno zobraziť na podklade farebnej ortofotomapy, orientačnej mapy alebo účelovej katastrálnej mapy.

Zaujímavosťou je 3D-vizualizácia modelu Bratislavského kraja, ktorú je možné prehliadať vo voľne šíriteľom prehliadači GeoShow3D Lite. "Cieľom Geoportálu BSK je rozvoj jednotlivých miest a obcí v regióne. Pracovníci niektorých mestských častí Bratislavy, miest a obcí v kraji prešli školením, na ktorom si osvojili základnú prácu s portálom."

BSK tiež zabezpečil pre obce v kraji 76 počítačov, pomocou ktorých sa geoportál dopĺňa novými a aktuálnymi informáciami.

     


Zdroj/autor: bsk,tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: bsk

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa