KNIHA Rím

2009-10-09 18:00:00 |   |    | 

TALIANSKO - Vynikajúci aktuálny sprievodca pre milovníkov večného mesta. Publikácia Rím ponúka vyše 750 farebných fotografií, odporúčania na najvýznamnejšie pamiatky a zaujímavosti tohto talianskeho mesta.



Podrobné a presné mapy priblížia štvrte a budovy. Jedinečné prierezy a plány podlaží vám umožnia nahliadnuť do verejných budov a pamiatok. Dozviete sa užitočné informácie o mene, hromadnej doprave, dôležitých telefónnych číslach.

Rím je mesto zábavy, medzi typické „umenia“ patria opera, futbal, tanec alebo bar. V centre sa rozšírili puby, a vínne bary (enoteche či vinerie). Mnoho barov a nočných klubov je okolo Campo de' Fiori a Panteónu tiež na Trastevere a Testacci.

Alternatívou je park Cirkus Maximus, hrá sa tam futbal, hudba, tiež sa tam príjemne piknikuje. Medzi najznámejšie rímske divadlá patria Teatro dell'Opera na Piazza Beniamino Gigli a Teatro Nazionale - Sala Milloss.

Publikácia odporúča zakúpiť si turistickú kartu Roma Pass, ktorá poskytuje zľavy návštevníkom rímskych múzeí. Jej cena je okolo 20 €. Do prvých (akýkoľvek) dvoch múzeí je vstup zadarmo, pri návšteve ďalších atrakcií  je potrebné sa kartou preukázať pri predaji vstupeniek a požadovať zľavu. Súčasťou karty je Roma Pass Transport, ktorý ponúka dopravu zadarmo na linkách spoločnosti ATAC, linkách metra A a B, a na vlakových linkách.

Ak sa už vyberiete do Ríma, turistický sprievodca Rím vám odporúča neobísť Basilicu di San Giovanni. Je to prvá kresťanská bazilika postavená v Ríme, dodnes slúži ako katedrála a sídlo pápeža ako rímskeho biskupa. Po niekoľkých prestavbách a následnej kombinácii štýlov patrí medzi najzaujímavejšie rímske stavby.

Zaujme aj cintorín Capuchin, bizarné kaplnky, kde je akákoľvek dekorácia od rámov na obrázky, po svietniky vyrobená z ľudských kostí. Známy je Castel Sant´Angelo, čiže Anjelský hrad. Ochraňuje živých aj mŕtvych. Postavený ako mauzóleum cisára Hadriána, prestavaný na pevnosť pápežov.

A samozrejme Koloseum, Panteón, pahorok Pincio, Fontána di Trevi, skutočná rímska štvrť Trastevere... So sprievodcom Rím sa v Ríme isto nestratíte.

 

 

Řím - společník cestovatele  

Autor: Kolektív 

Vydavateľ: Ikar CZ , 5.vydanie 

Jazyk: český

Počet strán: 448

Väzba: viazaná

Rok vydania: 2009

Bežná cena: 22,54 EUR (679,04 SKK) s DPH


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa