Na lyžovačku na ľadovec Pitztal v Tirolsku

2011-02-28 15:15:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Ľadovec Pitztal (Pitztaler Gletscher) vyznamenala Spolková krajina Tirolsko pečaťou kvality krajiny Tirolsko pre lyžovanie i snoubording.



Je tréningovým územím národných mužstiev v alpskom lyžovaní a domovom hviezdy zjazdoviek Benniho Raicha.

Od Imstu po údolnú stanicu ľadovcového metra Gletscher-U-Bahn Pitzexpress vo výške 1 740 metrov meria komunikácia Pitztaler Landesstrasse 35 kilometrov.

Cesta Pitzexpressom (s kapacitou vlaku 180 osôb) na hornú stanicu vo výške 2 840 metrov trvá 8 minút. Odtiaľ vedie najdlhšia lanovka Rakúska, tzv. Pitz Panoramabahn, do výšky 3 440 metrov na vrchol.

Kabínková lanovka Pitz-Panoramabahn dopraví hostí na 3 440 metrov vysokú homolu Zadnej studne, t.j. "Hintere Brunnenkogel", z ktorej je nádherný výhľad na 3 774 metrov vysoký štít "Wildspitze" (najvyššia hora Tirolska) i ďalších 50 trojtisícoviek.

Štyri vleky a dvojsedačka premávajú od polovice septembra do začiatku júna. Okrem toho, asi 12 kilometrov bežkárskych tratí a jeden snoubordérsky funpark.

Toto lyžiarske stredisko disponuje traťami všetkých stupňov náročnosti - od začiatočníkov až po majstrov, ponúka ideálne možnosti na lyžiarske túry (okrem iného na Wildspitze), zjazdy až do údolia s vodcom cez ľadovú strž Taschach, ale i lyžiarske a snoubordérske školy.

Stredisko lyžovania pre rodiny Rifflsee (od 1 680 do 2 800 metrov) je súčasťou skipasu. 6-miestna kabínová lanovka, 4-sedačka s bublinou proti nečasu a viaceré vleky sú zárukou pohodlnej dopravy v tomto lyžiarskom regióne, ktorý ponúka taktiež 7 kilometrov dlhý výškový bežkársky okruh okolo Rifflsee, 2 reštaurácie a spojovaciu trať k údolnej stanici na ľadovec Pitztal.

Ľadovec Pitztaler Gletscher s novou Eisarénou (lezenie na ľadovú stenu) je hitom sezóny. Vo výške 2 600 metrov ponúka tiež možnosť súbojov i tréningu na prírodnom ľade. Doplnením už tradične umelo „zaľadnenej veže „Big Ben" v blízkosti údolnej stanice lanovky Rifflseebahn objavili experti lezenia na ľadové steny "výškovú dielňu" a ich priatelia z Pitztalu nové eldorádo tohto športu.

 

 

Pitztaler Gletscherbahn GesmbH & CO KG
Mittelberg
6481 St. Leonhard
Tel.: +43(0)5413/86288
Fax: +43(0)5413/86288-150
E-mail:
office@pitztaler-gletscher.at

 

Zdroj/autor: austriainfo, pitztalergletscher, drom

VIDEO Na lyžiach z Pitztaler Gletscher-Brunnenkogel



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: pitztaler-gletscher.at

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa