NA KRÍDLACH Seagle Air v konkurze

2010-04-09 08:20:00 |   |    | 

SLOVENSKO – Letecká spoločnosť Seagle Air, ktorá pre finančné problémy vlani na jeseň ukončila prevádzku, včera podala na seba návrh na vyhlásenie konkurzu.



„Dlžník Seagle Air podal na okresnom súde v Banskej Bystrici návrh na vlastný konkurz, súd o jeho vyhlásení rozhodne do 15 dní.,“ uviedla hovorkyňa krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná.

 

 

 

Spoločnosť Seagle Air vznikla v roku 1995 a zo začiatku prevádzkovala súkromnú leteckú školu a menšie lietadlá pre nepravidelnú dopravu. Charterovú prepravu zabezpečovala od roku 2007. Seagle Air sú po Air Slovakia a Danube Wings, ďalšími aerolíniami na Slovensku, ktoré sa dostali do ťažkostí. Pre nedostatok peňazí skrachoval začiatkom septembra 2009 nízkonákladová SkyEurope Airlines, ktorá lietala okrem Bratislavy aj z Viedne či Prahy. Seagle Air by na bratislavskom letisku M. R. Štefánika mala nahradiť spoločnosť Travel Service.

Český prepravca už ohlásil, že by chcel na Slovensku od apríla 2010 umiestniť svoje lietadlá a poskytovať služby pre cestovné kancelárie. Travel Service je najväčším prepravcom dovolenkárov v Česku aj v Maďarsku. Seagle Air sa sústreďoval najmä na charterovú dopravu pre cestovné kancelárie. Aj preto prerušenie jeho prevádzky nepocítili cestujúci až tak, ako krach SkyEurope, keď na letiskách uviazli stovky ľudí. Dôvodom finančných problémov Seagle Air-u bolo údajne neplnenie dohody zo strany talianskeho partnera.

 

Zdroj/autor:  čtk,ksbb,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa