NA KRÍDLACH Seagle Air ide do konkurzu

2010-01-21 08:45:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Slovenská letecká spoločnosť Seagle Air, ktorej ministerstvo dopravy odobralo v decembri 2009 licenciu, smeruje do konkurzu.



Televízii Markíza to potvrdil zástupca vedenia spoločnosti. Letecká spoločnosť pozastavila vlani na jeseň prevádzku pre nedostatok peňazí.

   
"My momentálne, dá sa povedať, firmu dávame do konkurzu," povedal televízii riaditeľ spoločnosti Peter Hanák. Aerolínie podľa neho nemajú peniaze na to, aby vyplatili záväzky svojim zamestnancom.
   
Denník Hospodárske noviny minulý rok v decembri informovali, že spoločnosť sa chcela presťahovať do Česka. Jej vedenie to však nepotvrdilo. Konkurz, prostredníctvom ktorého si môžu záujemcovia uplatniť svoje pohľadávky, vyhlásil vlani súd aj na skrachované nízkonákladové aerolínie SkyEurope. Neskôr ho však zrušil, pretože majetok firmy by vraj nepostačoval ani na úhradu nákladov konkurzu či platy zamestnancov. 

Seagle Air sa sústreďoval najmä na charterovú dopravu pre cestovné kancelárie. Aj preto prerušenie jeho prevádzky na jeseň cestujúci nepocítili až tak ako krach ďalšej leteckej spoločnosti SkyEurope, keď na letiskách uviazli stovky ľudí.

Dôvodom finančných problémov Seagle Air-u bolo údajne neplnenie dohody zo strany talianskeho partnera.

Vedenie leteckej spoločnosti tvrdilo, že ak o licenciu prídu, pokúsia sa ju získať znovu a budú sa tiež snažiť o vstup nového akcionára. "V prípade, že táto spoločnosť preukáže vstup investora a splní podmienky na udelenie licencie, môže jej byť vrátená. Ak sú splnené podmienky, nová licencia sa dá získať obvykle za tri mesiace," citovali HN hovorcu ministerstva dopravy.

 

Spoločnosť Seagle Air vznikla v roku 1995 a zo začiatku prevádzkovala súkromnú leteckú školu a menšie lietadlá pre nepravidelnú dopravu. Charterovú prepravu zabezpečovala od roku 2007. Seagle Air sú už druhými aerolíniami na Slovensku, ktoré sa dostali do ťažkostí. Pre nedostatok peňazí skrachoval začiatkom minuloročného septembra nízkonákladová SkyEurope Airlines, ktorá lietala okrem Bratislavy aj z Viedne či Prahy. Seagle Air by na bratislavskom letisku M. R. Štefánika mohla nahradiť česká spoločnosť Travel Service. Tento prepravca už ohlásil, že by chcel na Slovensku umiestniť tri lietadlá a poskytovať služby pre cestovné kancelárie. Travel Service je najväčším prepravcom dovolenkárov v Česku aj v Maďarsku.

 

Zdroj/autor: seagleair,tvmarkza,čtk,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa