NA KRÍDLACH Koniec Seagle Air

2009-12-16 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Ministerstvo dopravy odobralo licenciu leteckému prepravcovi Seagle Air.



Spoločnosť pozastavila na jeseň prevádzku pre nedostatok peňazí. Podľa ministerstva nedisponuje lietadlami a nespĺňa ani finančné podmienky. 

"Seagle Air nedisponuje jedným alebo viacerými lietadlami na základe vlastníctva alebo dohody o prenájme a nespĺňa finančné podmienky stanovené v nariadení," povedal denníku Hospodárske noviny hovorca ministerstva dopravy Stanislav Jurikovič.

Spoločnosť sa podľa denníka vzdala možnosti odvolať a rozhodnutie je právoplatné od piatka. 

Seagle Air sa sústreďoval najmä na charterovú dopravu pre cestovné kancelárie. Aj preto prerušenie jeho prevádzky na jeseň cestujúci nepocítili až tak ako krach ďalšej leteckej spoločnosti SkyEurope, keď na letiskách uviazli stovky ľudí. Dôvodom finančných problémov Seagle Air-u bolo údajne neplnenie dohody zo strany talianskeho partnera.

Vedenie leteckej spoločnosti tvrdilo, že ak o licenciu prídu, pokúsia sa ju získať znovu a budú sa tiež snažiť o vstup nového akcionára. "V prípade, že táto spoločnosť preukáže vstup investora a splní podmienky na udelenie licencie, môže jej byť vrátená. Ak sú splnené podmienky, nová licencia sa dá získať obvykle za tri mesiace," citovali HN hovorcu ministerstva dopravy. 

Seagle Air by na bratislavskom letisku M. R. Štefánika mohla nahradiť česká spoločnosť Travel Service. Tento prepravca už ohlásil, že by chcel na Slovensku umiestniť tri lietadlá a poskytovať služby pre cestovné kancelárie. "Rokovania s touto spoločnosťou prebiehajú, momentálne prebieha pripomienkovanie zmluvy," povedala dnes novinárom hovorkyňa letiska Dana Madunická. 

Travel Service je najväčším prepravcom dovolenkárov v Česku aj v Maďarsku.

 

Spoločnosť Seagle Air vznikla v roku 1995 a zo začiatku prevádzkovala súkromnú leteckú školu a menšie lietadlá pre nepravidelnú dopravu. Charterovú prepravu zabezpečovala od roku 2007. Seagle Air sú už druhými aerolíniami na Slovensku, ktoré sa dostali do ťažkostí. Pre nedostatok peňazí skrachoval začiatkom septembra nízkonákladový SkyEurope Airlines, ktorý lietal okrem Bratislavy aj z Viedne či Prahy.

 

Zdroj/autor:  čtk,hn,seagleair,drom
   

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa