NA KRÍDLACH Seagle Air je už v konkurze

2010-04-21 09:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Okresný súd v Banskej Bystrici včera vyhlásil konkurz na leteckého dopravcu Seagle Air.



Firma pre finančné problémy ukončila vlani na jeseň prevádzku a návrh na konkurz podalo začiatkom apríla vedenie spoločnosti.

Uznesenie o vyhlásení konkurzu bolo včera odoslané na publikovanie do obchodného vestníka, informovala hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná.

   
Aerolinky Seagle Air patrili vlani k najväčším leteckým prepravcom na Slovensku, keď prepravili viac ako 300 tisíc cestujúcich. Do ťažkostí sa firma dostala vlani na jeseň po údajnom neplnení dohody talianskym partnerom. Lety pozastavili pre nedostatok peňazí koncom októbra a ministerstvo dopravy firme v polovici decembra odobralo licenciu.
   
Spoločnosť vznikla v roku 1995 a pôvodne sa sústredila na vybudovanie prvej leteckej školy na Slovensku. Neskôr firma založila dcérsku spoločnosť Seagle Jet, ktorá prepravovala najmä VIP klientov.
   
Seagle Air sú ďalšími aerolíniami na Slovensku, ktoré súd poslal do konkurzu. Pre nedostatok peňazí skrachoval vlani začiatkom septembra nízkonákladový SkyEurope Airlines. Problémy má napríklad aj Air Slovakia, ktorá prechádza reštrukturalizáciou a ťažkosti tento rok pripustila i firma Danube Wings.
 

 

Zdroj/autor: čtk,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa