AUTOM V Rakúsku počítajte so zápchami

2010-05-12 09:15:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Rakúsko očakáva od stredy večera kvôli zajtrajšiemu sviatku Nanebevstúpenia Pána na svojich ďialniciach veľké zápchy...



Pretože štvrtok je sviatkom aj v Nemecku a Švajčiarsku, využije toho množstvo ľudí na krátku dovolenku a vodiči na tranzitných trasách sa budú musieť vyzbrojiť „trpezlivosťou a pevnými nervami“, napísla agentúra APA.

Už od dnešného večera sa dajú očakávať mnohokilometrové fronty áut v priestore Viedne, predovšetkým na juhovýchode a na južnej diaľnici A2. Situácia zostane napätá pravdepodobne až do neskorých hodín.

K ďalším problémovým oblastiam bude v stredu patriť predovštkým Pyhrnská diaľnica A9 v úseku pred Plabutschským tunelom a diaľnica A7 pri Linzi.


Vo štvrtok počítajte so zápchami na diaľnici A12 v Tyrolsku, na brennerskej diaľnici A13 do Talianska a pred mýtnicou Schönberg. S blokovým odbavovaním musia počítať vodiči na porýnskej diaľnici A14, pred portálmi Pfänderského a Ambergského tunelu pri Feldkirchu na západe krajiny a tiež na albergskej rýchlostnej ceste S16.

Podobná situácia bude aj na tauernskej diaľnici v oblasti Salzburgu.

S veľmi hustou premávkou s možnosťami zápch treba počítať aj na odľahčovacích cestách cez Alpy, ako je priesmyk Fernpass, pri Lermooskom tuneli a prechod Vils/Füssen do Nemecka.

V nedeľu očakáva ARBÖ obdobnú situáciu v opačných smeroch.

Pre milovníkov dobrodružného cestovania by malo byť dobrou správou, že po zimnej uzávierke boli už otvorené mnohé vedľajšie cesty cez alpské priesmyky, ako Sölks, skoro budú nasledovať aj priesmyky Furka a Silvretta.

K známejším patrí grossglocknerská vysokoalpská cesta spojujúca Salzbursko a Korutánsko, ktoré je pre šport a adrenalín milujúcich znalcov veľkým potešením.


 

Dopravné webkamery

 

 

Zdroj/autor: apa,arbo,čtk,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa