VLAKOM Mimoriadne spoje do Šaštína

2010-09-14 07:45:00 |   |    | 

SLOVENSKO – Železnice vypravia mimoriadnme vlaky na Národnú púť do Šaštína. Počas cesty sa budú môcť veriaci vyspovedať. Mimoriadne vlaky Margecany – Krompachy budú jazdiť podľa nového cestovného poriadku.




 

 

 

 

Železnice vypravia v stredu 15. septembra 2010 dva páry mimoriadnych vlakov na Národnú púť do Šaštína.

 

  • Pre západné Slovenska pôjde mimoriadny vlak na trase Nitra - Lužianky - Lepoldov - Trnava – Šaštín a späť,
  • pre stredné Slovensko na trase Zvolen – Banská Bystrica - Martin - Žilina - Púchov – Šaštín a späť.

Mimoriadny vlak z Nitry príde do Šaštína o 9.25 hod, zo Zvolena o 9.41 hod. Vlaky budú zastavovať vo vybraných železničných staniciach a zastávkach podľa mimoriadneho cestovného poriadku.

K mimoriadnym vlakom budú vytvorené prípoje aj z iných obcí a regiónov (Liptov, Turiec, Kysuce), a to od pravidelných osobných vlakov.

Mimoriadny vlak bude mať šesť vozňov 2. triedy, každý s kapacitou 80 miest na sedenie, pričom cestujúci môžu využiť rôzne zľavy, ktoré platia na železnici. Vo vlaku platia cestovné lístky ako na pravidelné spoje podľa platného cestovného poriadku.

Mimoriadne vlakynepovinne miestenkové, použiť ich môžu aj cestujúci bez miestenky, ale pri naplnení kapacity vlaku bez nároku na miesto.

Na základe ohlasov z vlaňajška bude vo vybraných vozňoch rezervované jedno kupé pre účel spovedania veriacich už počas jazdy do Šaštín. O personálne zabezpečenie spovedania sa postarajú duchovní z Nitrianskej diecézy.

Mimoriadny vlak je časovo nastavený tak, aby prišiel do Šaštína pred začiatkom hlavnej omše so začiatkom o 10.30 hodine, ktorú bude celebrovať kardinál Jozef Tomko.

 

Zmeny na trati Margecany - krompachy

Od pondelka 13. septembra 2010 do stredy 6. októbra sa menia príchody a odchody mimoriadnych vlakov v úseku Margecany – Krompachy (Trať č. 180, Žilina – Košice).

ZSSK realizuje zmenu cestovného poriadku mimoriadnych vlakov na základe požiadaviek cestujúcich a ich efektívneho presunu podľa požiadaviek.  Dôvodom zavedenia mimoriadnych vlakov bola uzávierka cestnej komunikácie 2. triedy č. 547.

Cestovný poriadok mimoriadnych vlakov nájdete TU.

 

Ďalšie podrobnosti o cestovaní vlakom získate na čísle Kontaktného centra 18 188,  v osobných pokladniciach Železničnej spoločnosti Slovensko a.s. alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk.  

 

Zdroj/autor: zssk,tkbs,sita,drom

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa