Necestujte do Grécka!

2010-12-15 11:45:00 |   |    | 

GRÉCKO - Cestovať do Grécka sa dnes neoplatí, znova sa totiž do krajiny a z nej nebude lietať.



Od včerajšej polnoci počas 24 hodín nebude pre generálny štrajk premávať žiadna medzinárodná letecká doprava.

Ako upozornili z tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí SR, okrem generálneho štrajku sa bude počas celého týždňa konať v Grécku séria ďalších štrajkov rozličných odborových zväzov.

Od pondelka do štvrtka nepremáva v Aténach mestská hromadná doprava, dnes budú zatvorené banky a od dneška do piatka nebudú publikovať aktuálne správy.

"Počas celého týždňa sa v Grécku očakávajú možné komplikácie vo vnútroštátnej aj medzinárodnej doprave, vrátane kamiónovej dopravy, obmedzenia v činnosti všetkých verejných aj súkromných inštitúcií, ako napríklad colnice, ministerstvá, samosprávy, školy, nemocnice, pošta a iné," varuje rezort diplomacie.

Štrajk verejnej dopravy včera ochromil hlavné mesto Grécka Atény. Nepremávalo metro, autobusy ani električky, v meste boli dopravné zápchy, Gréci sa snažili prepraviť autami a taxíkmi.

Dvadsaťštyrihodinový dopravný štrajk, ktorý zorganizovali odbory, má poukázať na nespokojnosť Grékov s úspornými opatreniami, ktorými sa vláda snaží zachrániť grécke hospodárstvo pred krachom.

 

Zdroj/autor: sita, mzv, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: ap,sita

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa