Z Bratislavy do Jerevanu

2011-01-18 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Bratislava má po prvý raz priame letecké spojenie s metropolou Arménska Jerevanom.



Novú linku prevádzkuje arménska letecká spoločnosť Armavia raz týždenne s odletom z Bratislavy v pondelok neskoro večer.

Aerolínie so 14-ročnou tradíciou budú na prepravu cestujúcich z a do Jerevanu využívať lietadlo Airbus A 319 s kapacitou 134 miest, z čoho osem je určených pre pasažierov v biznis triede.

Dopravca plánuje spojenie prevádzkovať celoročne a v prípade úspešnosti linky od apríla avizuje pridanie druhej frekvencie v piatok. Podľa pôvodných informácií malo byť na linke používané 50-miestne lietadlo Canadair Regional Jet 200.

Otvorenie spojenia do Jerevanu je výsledkom viacročných rokovaní, ktoré vyvrcholili podpisom dohody medzi SR a Arménskou republikou o leteckých dopravných službách.

Počet letov na uvedenej trase postupne vzrastie. Sieť destinácií, kam vedú letecké linky z bratislavského letiska, sa rozšírila smerom na kaukazský región.

Linka do Jerevanu bude jednou z najdlhších pravidelných liniek, ktorú bude mať bratislavské letisko v ponuke. Generálny riaditeľ Armavie Norayr Belluyan uviedol, že spojenie medzi Jerevanom a Bratislavou budú využívať najmä obchodní cestujúci a turisti.

Bratislavské letisko má v súčasnosti pravidelné letecké spojenie s 21 destináciami, pričom linky prevádzkuje šesť prepravcov - Ryanair, České aerolínie, Danube Wings, LOT, Sun D´Or International a najnovšie Armavia.

 

Zdroj/autor: sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: wikipedia

Hodnotenie článku:
4.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa