ŽELEZNICE InterRail Pass

2008-07-01 13:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Cestujúci spĺňajúci podmienky na vydanie InterRAil Passu si môžu vo všetkých osobných pokladniciach Železníc SR vybavených systémom Komplexného vybavenia cestujúcich kúpiť InterRail Passy s ktorými môžu počas ich platnosti bez obmedzenia cestovať po krajinách Európy.



 

 

Pre koho je InterRail

Cestovný lístok InterRail Pass môže byť vydaný všetkým cestujúcim, ktorí majú trvalé bydlisko v Európe. Zoznam krajín Európy, ktorých obyvatelia môžu využívať ponuku InterRail, je na tejto stránke. Ak cestujúci nie je z krajín uvedených v tomto zozname a ostáva v krajine Európy dlhšie ako 6 mesiacov (napríklad vízum pre pobyt v krajine na viac ako 6 mesiacov), považuje sa za obyvateľa s trvalým bydliskom v Európe a má právo na nákup InterRail Pass-u.

InterRail je cenovo rozdelený na tri kategórie:

 

  • deti vo veku od 4 r. do 12 r. (menej ako 12)
  • mládež vo veku: od 12 r. do 26 r. (menej ako 26)
  • dospelí cestujúci vo veku nad 26 r.
  • dospelí a deti môžu cestovať v 1. a 2. vozňovej triede a mládež len v 2. vozňovej triede.

ZSSK ponúka cestujúcim dva druhy InterRail Pass-ov:

 

  • InterRail Global Pass
  • InterRail One Country Pass.


InterRail Global Pass - platí v 30 krajinách: Belgicko, Bosna-Hercegovina, Bulharsko, Česká republika, Čierna Hora, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Grécko, Holandsko, Chorvátsko, Írsko, Luxembursko, Macedónsko, Maďarsko, Nemecko, Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Srbsko, Španielsko, Švajčiarsko, Švédsko, Taliansko, Turecko, Veľká Británia a námorné trate medzi Talianskom a Gréckom patriace pod Attica Group.
V týchto krajinách však môžu InterRail Global Pass okrem domácich obyvateľov využívať ešte aj občania z Albánska, Andorry, Bieloruska, Cypru, Estónska, Islandu, Lichtenštajnska, Litvy, Lotyšska, Malty, Moldavska, Monaka, Ruska, San Marina, Ukrajiny, Vatikánu, Faerských ostrovov (súčasť Dánska), Melilly, Ceuty a Kanárskych ostrovov (súčasť Španielska), Gibraltáru (súčasť Spojeného Kráľovstva Veľkej Británie).
Držiteľovi umožňuje neobmedzené cestovanie počas obdobia platnosti.
Zákazník si môže zvoliť na cestovanie 22 dní, 1 mesiac, 5 voľne zvolených dní počas 10 dní alebo 10 voľne zvolených dní počas 22 dní.

InterRail One Country Pass - platí v jednej krajine Európy, mimo krajiny trvalého bydliska. Platí v Belgicku, Bulharsku, Českej republike, Dánsku, Fínsku, Francúzsku, Grécku, Holandsku, Chorvátsku, Írsku, Luxembursku, Macedónsku, Maďarsku, Nemecku, Nórsku, Poľsku, Portugalsku, Rakúsku, Rumunsku, Slovensku, Slovinsku, Srbsku, Španielsku, Švajčiarsku, Švédsku, Taliansku, Turecku, Veľkej Británii a na námorných tratiach medzi Talianskom a Gréckom patriacimi pod Attica Group (v porovaní s InterRail Global Pass-om neplatí v Bosne-Hercegovine a Čiernej Hore).
V týchto krajinách však môžu InterRail One Country Pass okrem domácich obyvateľov využívať ešte aj občania z: Albánska, Andorry, Bieloruska, Cypru, Estónska, Islandu, Lichtenštajnska, Litvy, Lotyšska, Malty, Moldavska, Monaka, Ruska, San Marina, Ukrajiny, Vatikánu, Faerských ostrovov (súčasť Dánska), Melilly, Ceuty a Kanárskych ostrovov (súčasť Španielska), Gibraltáru (súčasť Spojeného Kráľovstva Veľkej Británie).

Držiteľ InterRail One Country Passu môže cestovať bez obmedzenia podľa výberu

 

• 3 voľne zvolené dni počas jedného mesiaca
• 4 voľne zvolené dni počas jedného mesiaca
• 6 voľne zvolené dni počas jedného mesiaca
• 8 voľne zvolené dni počas jedného mesiaca.

 

Bonusy a poplatky

Držiteľ InterRail Pass-u môže navyše využiť bonusy a zľavy dopravcov zúčastnených na ponuke InterRail. Zľavy pre držiteľov InterRail Pass-ov sú uvedené v Zozname dopravcov poskytujúcich zľavu držiteľom InterRail Pass-u.

InterRail Pass pre jeho držiteľa nezabezpečuje miesto na sedenie. Preto sa pri niektorých vlakoch a u niektorých železničných dopravcov vyžaduje povinná rezervácia a zaplatenie doplňujúceho príplatku. V ostatných prípadoch sa rezervácia odporúča, hlavne pri cestách na dlhšie vzdialenosti a pri plavbe po mori v hlavnej sezóne. Zakúpiť si InterRail Pass cez internet môžete aj na medzinárodnej stránke InterRail. 

 


 

Zdroj/autor: zssk, InterRail, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa