Luxus pod Tatrami: Umenie, kulinárstvo, relax a zážitky ponúka len jedno miesto v každom počasí!

2023-07-19 12:00:00 |   |    | 

TATRANSKÁ LOMNICA – More či hory? Každý z nás uprednostňuje inú dovolenku. Kým niektorí dokážu načerpať sily len pri mori, iní vyhľadávajú oddych na horách. Vysoké Tatry sú roky vyhľadávanou destináciou nielen pre cudzincov, ale aj pre Slovákov. Našli sme miesto, na ktorom dokážete stráviť plnohodnotný čas vo dvojici alebo s rodinou. A to aj vtedy, keď vám počasie v Tatrách nepraje.



 

Pre tých, ktorí majú radšej slovenské veľhory, ponúkame skvelý tip. Vyskúšali a otestovali sme hotel vo Vysokých Tatrách, kde naozaj zažijete množstvo nezabudnuteľných zážitkov. Päťhviezdičkový hotel Lomnica nie je len o ubytovaní s vysokým štandardom a profesionálnym personálom, ale aj o umení vo viacerých podobách. Od znovuotvorenia si ho obľúbili Slováci, cudzinci ale aj viaceré známe osobnosti.  

 

Inšpirovaný Sissi a Franzom Josefom

Hotel bol postavený koncom 19. storočia a bol vyhľadávaným miestom pre rakúsko - uhorskú šľachtu. V tomto štýle ho nový majiteľ aj luxusne zrekonštruoval. V interiéri hotela nájdete šaty cisárovnej Sissi a jej manžela Franza Josefa. Po nich sú pomenované aj dve reštaurácie. Kým v reštaurácií Franz Josef zažijete kulinársky vrchol v podobe 11 chodového menu, v reštaurácií Sissi si vyberiete obed a aj večeru z menu podľa vašich preferencií a chutí. V reštaurácií rakúskej cisárovnej sa podávajú aj luxusné raňajky s pohárom prosecca. V kaviarni Mozart si zase vychutnáte koláče a osviežujúce nápoje.

 

Umenie na každom kroku

Hotel je určený pre všetky vekové kategórie. Nuda nehrozí ani počas nepriaznivého počasia na horách. Deti sa zabavia v detskom kútiku a wellness s množstvom relaxačných procedúr je určený celej rodine. Hotel Lomnica na rozdiel od iných hotelov, ponúka minimálne dva bonusy. Je galériou umenia. Po celom hoteli, vrátane izieb sú visia originály obrazov slovenských autorov, ktoré majú nevyčísliteľnú hodnotu. Skvostom sú obrazy národnej umelkyne Márie Medveckej, Ladislava Medňanského a ďalších slovenských maliarov, ktorých pozná celý svet.

 

Vozte sa ako továrnik

Top zážitkom bola polhodinová vyhliadková jazda pod Tatrami Škodou 650. Presne takýmto autom sa vozil Jan Antonín Baťa v Zlíne. Vyrobilo sa ich vyše 50 kusov a v 30 rokoch minulého storočia tento automobilová skvost stál neuveriteľných 77 tisíc korún. Navštíviť reštaurácie, kaviareň, galériu umenia, či voziť sa historickými autami, môžu aj hostia, ktorí nie sú v hoteli ubytovaní.

 

Autor: © Zoznam/lb

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa