DOMA Rusi do Tatier neprídu

2008-11-13 11:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Ruský operátor zrušil lety do Popradu pre nižší záujem ruských turistov o Tatry.



Letisko v Poprade prišlo pred zimnou sezónou o veľkú časť turistických letov z Ruska. „Väčšinu letov zrušil jeden z najväčších turistických operátorov z Moskvy, ktorý si však ponechal lety do talianskych a rakúskych Álp,“ povedala riaditeľka letiska Ivana Herkeľová.

Ruských turistov mohol od návštevy Slovenska podľa zástupcov združení cestovného ruchu odlákať napríklad nedostatok snehu v uplynulých rokoch.

Ostali nám len linky z Kyjeva a niektoré charterové lety z Moskvy, časť turistov priletí na palubách lietadiel pravidelných liniek,“ povedala Herkeľová. Letisko očakáva po odhlásení letov pokles tohtoročných tržieb. Zamestnancom letiska však podľa Herkeľovej prepúšťanie nehrozí.

Ruský operátor si na túto sezónu ponechal len lety počas vianočných sviatkov a neskorších pravoslávnych sviatkov. Počas zimnej sezóny je práve v tomto období záujem ruských turistov o dovolenku tradične najsilnejší.

Turistov sklamali na Slovensku posledné dve zimy, keď prišli za lyžovačkou a na svahoch chýbal sneh,“ povedal riaditeľ Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Peter Chudý. Počet ruských turistov na Slovensku však podľa Chudého klesal už dlhodobejšie. Rusov by mali nahradiť návštevníci z pobaltských štátov a Ukrajiny.

 

Zdroj/autor: letiskopoprad,čtk,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa