DOMA Najlepšie mestské internetové stránky

2008-11-19 09:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Najlepšiu internetovú stránku má mesto Bratislava, ktoré na včerajšom slávnostnom vyhodnotení súťaže ZlatyErb.sk 2008 získalo cenu Dexia Grand Prix a zároveň nomináciu za SR na medzinárodnú súťaž EuroCrest.



Na galavečere v Bratislave ocenili ďalšie stránky súťaže, do ktorej sa prihlásilo 81 samospráv. Medzi vyššími územnými celkami získal hlavnú cenu Bratislavský kraj, ďalšie si prevzali zástupcovia Žilinského a Nitrianskeho kraja.

V kategórii miest a mestských častí dostala hlavnú cenu spomínaná Bratislava , ocenené boli aj


 

Klátová Nová Ves má hlavnú cenu medzi obcami. Ocenenie získali aj Chrenovec-Brusno, Valaská Belá, Kálnica a Nitrianska Blatnica.
     
Zástupcovia samospráv si prevzali aj špeciálne ceny. V kategórii Najlepšia elektronická služba samospráv zlatú cenu spoločnosti Datalan získali bratislavská časť Karlova Ves a obec Bešeňová, strieborné ocenenie Bratislavský samosprávny kraj a mesto Martin.

Za najlepšiu bezbariérovú stránku územných samospráv udelili Zlaté ocenenie mestu Bratislava. V kategórii Najlepšia elektronická služba samospráv poskytovaná Ústredným portálom verejnej správy tento rok boli udelené iba strieborné ceny, ktoré získali mestá Handlová, Ilava, Liptovský Mikuláš, Skalica a Levice.

 

Súťaž ZlatyErb.sk každoročne vyhlasuje spoločne Únia miest Slovenska a Občianske združenie eSlovensko pod záštitou vysokých ústavných činiteľov SR a európskeho komisára za SR. Jej hlavným cieľom je podporiť informatizáciu samospráv, oceniť výnimočné projekty, umožniť výmenu skúseností a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv účinne využívať informačno-komunikačné technológie k zvyšovaniu kvality a prístupnosti služieb občanom. Súťaž je usporiadaná v spolupráci s verejným informačným portálom pre samosprávy Mesto.sk a medzinárodnou konferenciou ITAPA.

   

Zdroj/autor: zlatyerb,tasr,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa