Mestá Slovenska

Prežite najkrajšie chvíľky pohody u nás doma: Stará Ľubovňa vám ponúkne dostatok príležitostí

Hrad Stará Ľubovňa
2015-09-12 07:00:00

Jeseň je ideálnym obdobím pre kratšie výlety, keď môžete spoznávať aj svoju krajinu. Jednou z obľúbeným lokalít je i Stará Ľubovňa a jej okolie. Nájdete tam ideálne spojenie kultúry, oddychu, ale aj outdorových aktivít. Skvele sa hodí na jednodňové výlety, ale aj na predĺžené víkendy. Stačí si naplánovať, čo by ste tam chceli zažiť a potom už len postupne poskladať zaujímavý program. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Nitra – nielen mesto študentov...

Nitriansky hrad, Nitra
2015-07-03 08:00:00

... ale aj mnohých historických pamiatok, pretože Nitra patrí k jedným z najstarších miest na Slovensku. Mesto na siedmich pahorkoch je popreplietané uličkami, po ktorých sa premiestňuje množstvo študentov, keďže tu sídlia dve univerzity. Dominantou mesta je Nitriansky hrad, pod ktorým sa nachádza mestský park s množstvom atrakcií nielen pre deti. V Nitre je niekoľko kostolov, sôch, pamätníkov a iných pamiatok. Galéria, župný dom, synagóga, kalvária, botanická záhrada, divadlá, kiná, múzeá, nákupné centrá či športoviská – v Nitre sa nudiť nebudete. Rôznorodé výstavy na výstavisku Agrokomplex, kultúrne a športové podujatia vám zaručia bohatý program pri návšteve tohto jedinečného mesta. Prejdite sa na kopec Zobor alebo na kalváriu, odkiaľ je úžasný výhľad na starobylú Nitru. Ubytovacie a stravovacie zariadenia uspokoja aj toho najnáročnejšieho návštevníka. Pozrite sa s nami na krásy Nitry. viac »

Zájdite si do krásneho Humenného a na vlastnej koži spoznajte ďalší slovenský kút

Humenné
2015-05-27 08:00:00

Ďalší pekný víkend je pred nami a bolo by načase naplánovať si aj nejaké zaujímavé miesto, kde by ste sa mohli pozrieť tentoraz. Východ našej krajiny ponúka mnoho nádherných možností na výlety. Jedným z nich je aj Humenné, ktoré sa môže hlavnými atrakciami pochváliť priamo v centre. Vďaka tomu to nebudete mať nikde ďaleko a môžete si vychutnať oddychovú atmosféru pokojného víkendu. No aby ste sa nenudili, zájsť môžete aj na niektorú z blízkych zrúcanín a preskúmať tak aj tunajšiu prírodu. viac »

Legendami opradený Liptovský Mikuláš ukrýva miesto, kde bol odsúdený a mučený Jánošík

Kostol sv. Mikuláša, Liptovský
2014-12-05 08:30:00

Určite ste už navštívili malebný kraj, Liptov, a jeho turistické stredisko Liptovský Mikuláš. Myslíte si však, že viete o ňom všetko? My vás presvedčíme, že zaručene nie … viac »

Gurmáni Slovenska - Skalica má vynikajúce delikatesy. Len skúste

Skalica
2014-11-20 12:30:00

Viete, čo je pravdepodobne druhá najlepšia vec na svete? Po spánku je to pre mnohých dobré jedlo a pitie. Ak sa radíte medzi vyznávačov tejto teórie, tak určite navštívte Skalicu. Mestečko ležiace na Záhorí má množstvo špecialít a jej gurmánske umenie siaha do dávnej histórie. viac »

Potulky po Slovensku – Bešeňová a jej termálne pramene

Bešeňová a jej okolie
2014-11-10 09:00:14

Obec preslávená najmä svojim geologickým bohatstvom má i bohatú históriu. Prvá písomná zmienka pochádza z 13. storočia, kedy kráľ Belo IV. daroval istému Marcelovi majetok spolu s listinou. Neskôr mu dal panovník i ďalšie územia medzi Váhom a Potokom. Práve tu vznikla osada s názvom odvodeným od svojho majiteľa - Marcelová. Z nej sa neskôr vyformovala dnešná obec. viac »

Krásy Slovenska: Banská Štiavnica

Banská Štiavnica
2014-10-09 09:00:00

Niekedy si naozaj nedokážeme uvedomiť, koľko krás a možností na dovolenky nám poskytuje naša krajina. Beháme po svete, obdivujeme cudziu kultúru a na to, čo máme takpovediac pod nosom, úplne zabúdame. Občas za to môže podceňovanie tunajších pamiatok a atrakcií, niekedy nevedomosť o tom, čo máme v skutočnosti tak blízko seba a inokedy lenivosť zistiť si, čo zaujímavé by sme mohli preskúmať trebárs i v blízkom okolí nášho bydliska. Poďte si dať preto s nami záväzok, že v nasledujúcich mesiacoch si pozriete aspoň nejakú atrakciu vo vašom okolí a dáte šancu aj domácemu turizmu. Skvelým miestom na to je určite okres Banská Štiavnica. viac »

Tip na víkend: Vyberte sa do Trenčína a okolia

Trenčiansky hrad, Trenčín
2014-09-18 09:00:00

Ak ste niekedy cestovali či už vlakom, alebo autom cez Trenčín, možno ste si povedali, že by bolo načase konečne vystúpiť a obzrieť si hrdý hrad, ktorý stráži celé mesto. Keď by ste si tam však urobili prestávku, museli by ste si ju poriadne predĺžiť. Čím viac by ste skúmali historické centrum a okolie, tým by ste našli viac dôvodov preto, aby ste si tento pobyt predĺžili. Jeden víkend vám teda na Trenčín možno nebude stačiť, no aspoň budete mať dôvod stále sa vracať. Jeho výhodou totiž je i fakt, že sa v jeho blízkosti nachádzajú aj ďalšie zaujímavé mestá, takže keď si ho zvolíte ako centrum svojho pobytu, môžete vyraziť aj na niekoľko ďalších výletov. viac »

Zablúďte do Trnavy, vo veľkom sa tam bude oslavovať 440. výročie veže

Bazilika sv. Mikuláša, Trnava
2014-06-27 16:00:38

Veľké výročie tento víkend oslávi Mestská veža. Pred 440 rokmi ju postavili a dodnes slúži miestnym aj turistom. viac »

Lietadlá a vrtuľníky v Poprade. Pozrite si súhrn TOP udalostí na tento víkend

Lietadlo typ Douglas DC-3,Bermudský
2014-06-27 13:00:07

Týždeň utiekol ako voda a opäť tu máme víkend a s ním aj naše nápady na to, aby ste ho strávili čo najpríjemnejšie. Tento krát ide o posledný júnový víkend čiže netreba zaháľať. Vydajte sa do našich miest, ktoré vám opäť ponúknu široký výber kultúrnych podujatí. Ak nie ste mestské tipy vyberte sa na túru, alebo do bazénov. Vo všetkých prípadoch má pre vás dromedár nápady a tipy. Prezrite si naše stránky a vyberte si po čom vaše srdce tento víkend túži. viac »


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa