Mestá Slovenska

Protiturecká pevnosť aj originálne námestie: Komárno ponúka návštevníkom to, čo inde nenájdu

Tip na víkend: Navštívte
2016-09-23 12:00:00

Máte už pobalené a v hlave sa vám preháňajú nápady, kde by ste mohli stráviť najbližší víkend? Máme pre vás skvelý tip. Nasmerujte si to tentoraz do Komárna. Okrem zaujímavých pamiatok priamo v centre sa môžete vybrať na výlet aj do blízkeho Maďarska. viac »

Štúrovo a Ostrihom – tá správna kombinácia na predĺžený výlet

Štúrovo a Ostrihom –
2016-08-18 12:00:00

Pri voľbe dovolenky na Slovensku vedú medzi turistami predovšetkým pobyty v horách, ktoré sú spojené s turistickými vychádzkami. Hneď po nich sa dovolenkári zameriavajú na oddych v kúpeľných mestách alebo v blízkosti vodných parkov, kde si užijú dostatok letnej zábavy. Skvelou alternatívou je preto predĺžený víkend v Štúrove, ktorý navyše môžete spojiť s návštevou nádherného Ostrihomu. viac »

Tip na víkend: Rimavská Sobota ponúka gotickú cestu a krásnu prírodu

Tip na víkend: Rimavská
2016-08-05 12:00:00

Juh Slovenska stále patrí k menej prebádaným turistickým regiónom Slovenska. Je to škoda - aj tu nájdete množstvo zaujímavých miest, ktoré stoja za víkendovú návštevu. Dnes sa vyberieme na výlet do Rimavskej Soboty a jej okolia, kde nájdete gotickú cestu, niekoľko múzeí, ale aj zopár tipov na jednoduchšie túry. viac »

Bardejov a Bardejovské kúpele: Výnimočnosť potvrdená UNESCOm

Bardejov a Bardejovské kúpele:
2016-07-11 00:00:00

Kto chce zažiť neošúchanú krásu a objaviť majstrovské umelecké diela, ale aj relax vo výnimočnom prírodnom prostredí, mal by navštíviť mesto Bardejov a Bardejovské kúpele. Severovýchod Slovenska ukrýva prekvapenia a skvosty, aké nemajú obdobu ani v tých najvyhlásenejších turistických a dovolenkových destináciách. Mesto Bardejov sa právom hrdí opakovanými prvenstvami v súťaži o Najkrajšie mesto Slovenska a Bardejovské kúpele sú oázou oddychu plnou architektonických skvostov, ktorú si vychutnávala aj cisárovná Sisi. viac »

Tip na víkend – navštívte rázovité Malacky

Tip na víkend –
2016-07-08 12:00:00

Úprimne sa priznajte tí, ktorí si v rámci dovolenky na Slovensku zájdete aj inde ako do Nízkych a Vysokých Tatier, Banskej Štiavnice alebo Bratislavy. Obvykle nemáme chuť spoznávať svoju domácu krajinu a zameriavame sa len na pár vopred nalinajkovaných turistických cieľov. Neváhajte preto ani sekundu, vezmite kľúče od auta a vyberte sa už tento víkend napríklad do Malaciek. Rázovité Záhorie ukazuje Slovensko z iného uhla pohľadu a pripraví vám kopec skvelých zážitkov. viac »

Výlet malebnými obcami: V Tatrách nájdete viac ako len krásne končiare

V Tatrách je stále
2016-06-29 12:00:00

Dovolenka vo Vysokých Tatrách sa obvykle plánuje iba z hľadiska túr po jednotlivých kopcoch alebo kúpania v tunajšom veľkom aquaparku. Tento región však toho ponúka oveľa viac a i v jednotlivých malých dedinách nájdete veľa zaujímavý lokalít a atrakcií pre využitie voľného času. Tie vám padnú vhod najmä v prípade, ak ste už unavení z túlania sa po kopcoch alebo to nevyzerá na dobré počasie. Dnes preskúmame štvoricu Važec, Štrba, Tatranská Štrba a Štrbské Pleso. viac »

Najväčšie oslavy v meste sú tu: Cez víkend je Bratislava pre všetkých a zadarmo

Tento víkend je Bratislava
2016-04-22 10:00:00

Projekt Bratislava pre všetkých je obyvateľom a návštevníkom mesta dobre známy. Tento víkend už po 13. krát samospráva bezplatne sprístupní desiatky podujatí svojich organizácií (múzeá, galérie, ZOO...) a prinesie atraktívny program do celého mesta. viac »

Dobrá správa pre východ: Svetoznáma letecká spoločnosť bude lietať z Košíc!

Turkish Arilines začnú lietať
2016-04-19 13:30:01

Turkish Airlines, najlepšia letecká spoločnosť v Európe, konečne prichádza aj na Slovensko! V júni otvorí letecké spojenie Košice - Istanbul, z ktorého sa môžete vydať do celého sveta. viac »

Výlet v okolí Nitry – Príroda aj pamiatky vám zabezpečia oddychovú dovolenku

Západ slnka na Zobore,
2016-03-18 08:00:00

Vonku sa nám začína pomaly oteplievať a je teda načase dopriať si pekný výlet do niektorého zo slovenských regiónov. S príchodom jari získavajú všetky mestá krajší šat. A pokiaľ sa vyberiete napríklad do Nitry, ktorú obklopuje tak krásna príroda, máte to nasmerované k ďalšiemu skvelému zážitku. viac »

Spoznávame Slovensko: Vyberte sa na výlet po Prešove a jeho okolí

Konkatedrála sv. Mikuláša v
2015-12-31 08:00:00

I keď vonku panuje chladné počasie, pre pravých cestovateľov to nie je prekážkou. S chuťou sa pustia do spoznávania pamiatok, ktoré môžu potom skombinovať trebárs s návštevou kúpeľov alebo wellness hotelov. Dnes vám preto predstavíme ďalší z regiónov. V Prešove a okolí nájdete taktiež množstvo zaujímavostí, ktoré by ste si nemali nechať ujsť. viac »


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa