Senegal má byť novým hitom letnej sezóny: Pripravte sa na krásne pláže a ďalšie zaujímavosti

2022-04-11 13:00:00 |   |    | 

Afrika prichádza s novou ponukou pre cestovateľov. Tentoraz vás láka na Senegal, ktorý vám ukáže pravú exotiku. Každý z vás si istotne nájde to správne miesto, kde sa bude cítiť ako vo svojom raji. Nádherné pláže, ale aj zaujímavá príroda vám prinesú zaujímavé možnosti na výlety.



 

Oddýchnite si na romantických plážach

Dĺžka senegalského pobrežia je približne 530 kilometrov. Nech sa teda dostanete do ktorejkoľvek časti, všade si nájdete svoju nádhernú časť pláže, kde si užijete oddych a krásnu prírodu. Turisti vyhľadávajú najmä pláže v okolí Dakaru, nebojte sa však zájsť aj do odľahlejších častí, aby ste spoznali zákutia, kde si užijete autentickejšiu pohodu. Jedna z najobľúbenejších je Mamelles, ktorá sa začína pri majáku. Nachádza sa tam viacero podnikov a taktiež ihrísk na športové aktivity. Popenguine je zas známa vďaka rybárskym dedinkám, ktoré sú sústredené v tejto lokalite a aj kvôli výskytu vynikajúcich ustríc. No a Cap Skirring sa delí na pokojnejšiu časť, kde často počas dňa uvidíte oddychovať kravy a na obľúbené rezorty, kde máte k dispozícii aj reštauračné a zábavné zariadenia.

 

Dakar

Najviac dovolenkárov chce vidieť hlavné mesto Dakar. To sa im vrylo do pamäte aj vďaka slávnym rely pretekom, ktoré finišovali v týchto končinách. Na prvý pohľad vás zaujme svojou rozmanitosťou. Každá štvrť ponúka niečo iné a originálne, kvôli čomu vám bude blízka a budete ju milovať. V meste uvidíte palác, veľkú mešitu, ale aj historické centrum. Turistov láka tiež jedna kontroverzná pamiatka. Severná Kórea totiž financovala postavenie Sochy afrického znovuzrodenia. Z jej podstavca je však nádherný výhľad, takže ju ročne navštívi veľa cestovateľov. Ďalšou zaujímavosťou Dakaru sú jeho trhy. Soumbedioune je zameraný na predaj čerstvo ulovených rýb a morských živočíchov. Nájdete tam však aj veľký bazár so suvenírmi a domácimi výrobkami a Sandagu, kde si pochutnáte na tradičných senegalských jedlách.

 

Saint-Louis

Popri Dakare neskôr vzniklo aj ďalšie významné senegalské mesto. Saint-Louis založili v 17. storočí. Zaujímavé je tým, že zatiaľ čo je časť mesta v koloniálnom štýle, dostanete sa aj do štvrtí, kde ešte stále majú malé domčeky s farebnými fasádami a jednoduché cesty. Pozrite si tiež modernejšiu časť, ktorá je sústredená pri moste Faidherbe. Saint-Louis sa rozprestiera na ostrove a vďaka mostu je prepojený s pevninou. Na dĺžku má 500 metrov a každý večer je krásne osvetlený. Postavili ho na sklonku 19. storočia a odvtedy sa stal charakteristickým symbolom mesta. Taktiež sa môžete tešiť na trhy a priateľskú atmosféru, ktorú vytvárajú domáci obyvatelia.

 

Ružové jazero Retba

Jednou z hlavných atrakcií je slávne ružové jazero Retba (Lac Rose). Zvláštne sfarbenie vody má vďaka jedinečnému zloženiu mikróbov a minerálov. V jednotlivých častiach, ale taktiež počas odlišných období dňa jazero postupne mení svoje sfarbenie od pastelovo ružovej až po fialovú. Do roku 1970 sa odtiaľ intenzívne ťažila soľ, dnes tam však už týchto pracovníkov uvidíte len výnimočne. Ochucovadlo sa tam ťaží ručne, bez pomoci prístrojov. Robotníci sa musia najprv natrieť bambuckým maslom, aby voda neškodila ich pokožke. Potom vlezú do jazera a odtiaľ priamo spracujú soľ.

 

Národný park Djoudj

Tak ako mnoho iných afrických krajín, aj Senegal ponúka veľa možností na skúmanie divokej prírody. Viaceré safari sú vzdialenejšie od hlavných rezortov, preto je medzi turistami najobľúbenejším Djoudj, ktorý sa nachádza len 60 kilometrov od Saint-Louis. Od roku 1981 ho zaradili aj na zoznam UNESCO. Známy je najmä veľkým výskytom rôznych druhov vtákov, uvidíte tam napríklad rôzne druhy nádherných plameniakov a ročne tam migrujú až takmer tri milióny operencov. Okrem nich sa môžete  tešiť aj na gazely, krokodíly, opice alebo africké divoké zvieratá. Domáci odporúčajú, aby ste na takéto výlety chodili vždy so sprievodcom.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa