Plánujete exotickú dovolenku v Thajsku? Pozrite si základné informácie o tom kedy, ako a kam

2015-06-20 07:00:00 |   |    | 

Pre dovolenkárov hľadajúcich tú pravú exotiku je tu Thajsko. Život miestnych obyvateľov sa tu prelína s turistickým ruchom. Miestni sú vždy usmiati a priateľskí. Pre každého je tu niečo: nevídané historické pamiatky, nedotknutá príroda aj nekončiaci nočný život. Krajina plná protikladov vás uchváti horskými kmeňmi na severe krajiny, rybárskymi komunitami na juhu, starobylými palácmi či tropickými ostrovmi s plážami najkrajšími na svete.



 

Kedy cestovať do Thajska

 

Obdobie od novembra do apríla je tou hlavnou turistickou sezónou v Thajsku. Toto „zimné“ obdobie je prevažne suché, málokedy sa objaví krátka búrka, teplota vzduchu dosahuje okolo 30-35°C cez deň a 25°C v noci, teplota mora 26-27°C a vlhkosť vzduchu je oproti letným mesiacom o čosi nižšia.

Na dovolenku v Thajsku je ideálne práve toto obdobie. Vodopády a rieky majú dostatok vody a krajina je nádherne zelená. Všetky pamiatky, rekreačné strediská, hotely a výletné kancelárie sú otvorené. Veľká konkurencia poskytuje možnosť dojednať sa na cene služieb. Od polovice decembra do konca januára a v období thajských sviatkov je v Thajsku absolútny vrchol turistickej sezóny.

Do Thajska sa dá cestovať aj v období horúčav (apríl - jún) a dažďov (jún - október). Počas týchto mesiacov však treba rátať s vysokými teplotami (35-40°C), takmer 100% vlhkosťou vzduchu, výdatnými niekoľkohodinovými dažďami, záplavami a menším výberom služieb pre komerčný turizmus.

 

Bez očkovania a víz

 

Pri ceste do Thajska nemusíte myslieť na vstupné víza ani na žiadne povinné očkovania. Odporúčané sú očkovania proti hepatitíde A a B, tetanubrušnému týfusu. Do niektorých vnútrozemských oblastí sú odporúčané antimalariká.

Slovenskí dovolenkári si určite pamätajú časy vízovej povinnosti pri vstupe do Thajska. Tá bola s účinnosťou od 11.08.2011 zrušená. Dnes vám pre vstup stačí cestovný pas, ktorý musí byť platný minimálne 6 mesiacov po návrate späť na Slovensko. Pri dlhšom pobyte v Thajsku je potrebné si pred cestou vybaviť vízum na Honorárnom konzuláte Thajska v Bratislave. Viac informácií nájdete na stránke konzulátu. V prípade straty alebo odcudzenia cestovného pasu sa vám určite zíde jeho kópia, ktorú noste oddelene od pasu.

 

Thajské ostrovy

 

Pozdĺž západného pobrežia v Andamanskom mori a pozdĺž východného pobrežia v Thajskom zálive leží vyše 750 väčších a menších ostrovov. Sú ľahko dostupné, rozmanité, s nádhernými plážami, dažďovými pralesmi, rušnými letoviskami a ponúkajú aj nočný život. Každý ostrov je jedinečný. Túžite po romantike? Alebo preferujete nonstop zábavu na pláži? Určite nájdete ten „svoj“ ostrov, ktorý splní vaše očakávania.

Najväčším a najvyhľadávanejším z thajských ostrovov je Phuket. S pevninou je prepojený mostom Saphán Sarasim (Most milencov). Davy turistov láka najmä zábavounočným životom. Turisti sem chodia aj kvôli obrovskému akváriu, zoo, motýlej farme, záhrade orchideí, stredisku bujarej zábavy Patong Beach či kvôli krásnym plážam Karon a Kata.

Za najkrajšiu časť Thajska je považované súostrovie Phi Phi. Biele pláže, skalné útvary trčiace z mora, vysoké zelené hory s nádhernými výhľadmi, koralové útesy a bohatý podmorský život tvoria tento malý raj na Zemi. Oblasť preslávil ostrov Ko Phi-Phi Leh, keď sa v roku 1999 na jeho pláži Maya beach natočil dnes už kultový film The Beach (Pláž) s Leonardom di Capriom.

Na východnom pobreží Thajského zálivu na ostrove Koh Samui, je jedno z najsuchších podnebí v celej krajine. Prvotriedne letoviská tu pracujú na plno a splnia vám každé prianie. Na najobľúbenejšej a najrušnejšej pláži Chaweng Beach sa môžete prechádzať po bielom piesku, či ochutnať miestne špeciality v jednej z nespočetných reštaurácií.

Vychýrenú Full Moon Party, ktorá sa každý mesiac koná na pláži Hat Rin, nájdete na Koh Pha-Ngan. Ostrov je bohatý na príležitosti k šnorchlovaniu, potápaniu, môžete tu zažiť výlet do džungle na slonoch.

Na malom tropickom ostrove Koh Tao sú ideálne podmienky pre šnorchlovanie a potápanie. Hovorí sa, že tu vydajú najviac potápačských osvedčení na svete. Ničím nerušný pokoj si tu môžete užiť naplno.

Vydajte sa za exotikou do Thajska s cestovnou kanceláriou FIRO-tour a presvedčte sa, že Thajsko je destináciou, ktorá vám poskytne služby na najvyššej úrovni.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: FIRO-tour

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa