Europa park

2010-07-09 12:00:00 |   |    | 

NEMECKO - Možno jeden z najkrajších a najväčších zábavných parkov v Európe. V prípade, že ho navštívite cez letnú sezónu, na jeho užitie si, vám jeden deň stačiť nebude. Nájdete ho v nemeckom meste Rust pri Freiburgu, blízko francúzskych hraníc a mesta Štrasburg.



Europa Park je tematicky členený na 12 európskych štátov a dve samostatné sekcie Detský svet a Dobrodružná krajina. Každá časť je architektonicky, výzdobou a programom prispôsobená krajine, ktorú reprezentuje. V Rusku nechýba "Mir" alebo klasické "babušky", Anglicku zase dominuje futbalová lopta, v ktorej je mimo obchodu pre fanúšikov aj autodrom simulujúci klasický futbal s obrovskou loptou.

Pri výbere atrakcií si návštevník každého veku vyberie to svoje. Od najmenších (Detský svet pre deti do 8 rokov) až po adrenalínovú horskú dráhu Silver Star pre najnáročnejších. Na zážitok zo 73 metrov vysokej točiacej sa a vlniacej dráhy, po ktorej sa strmhlav 3 minúty rútite vyše 130 kilometrovou rýchlosťou nezabudne asi žiadny odvážlivec.

O trochu miernejší je Eurosat, ktorý zvonku vyzerá celkom nevinne, pretože kabínky jazdia po vnútorných stenách veľkej striebornej konštrukcie. Na Eurosate sa ale budete rútiť v úplnej tme a cestou si užijete aj rôzne zvukové efekty, ktoré sa budú miešať s kvílivým jačaním ostatných návštevníkov. Má to byť simulácia cesty kozmickou loďou, ale hviezdy a hmloviny okolo seba si ťažko počas 3 minútového „letu“ všimnete.

 

Ak vám je počas letného dňa príliš teplo, spoľahlivo vás schladí Atlantica Super Splash, čo je zmenšená replika stredovekej zaoceánskej lode. Na nej vás najskôr vytiahnu „cúvaním“ na vysokú konštrukciu a potom poletíte, takmer voľným pádom, nadvakrát dolu do veľkého bazénu. Je dobre si atrakciu „obkukať“ dopredu a zvážiť, ktoré miesto si na sedenie vyberiete ...

 

Ďalšej „mokrej“ atrakcii to hovoria Fjord rafting aide o simuláciu zjazdu škandinávskou riekou. Začína sa úplne nevinne, ale prúd umelej rieky za chvíľku zosilnie, čln sa s vami bezvládne krúti a nakoniec prejdete tmavou, a vlhkou jaskyňou...

Prechádzka upraveným a čistým parkom či rozprávkovou krajinou je príjemná, nerušená hlasnou sprievodnou hudbou.

Počas hlavnej sezóny si môžete zdarma užiť rôzne animácie, divadelné a filmové predstavenia, kaskadérske a tanečné show a koncerty. Obľúbenou atrakciou je 4D filmové predstavenie (Magic Cinema 4D), kde obraz, zvuk a priestor dopĺňajú pocitové vnemy (pohyb,chlad, mokro, vietor).

Každý rok pribúdajú nové atrakcie, takže, ak chcete navštíviť park viackrát, máte sa načo tešiť a čo objavovať. V letnej sezóne a cez víkendy počítajte s dlhými radami na najatraktívnejších miestach parku.

Súčasťou areálu sú štyri 4* hotely. Päť minút od parku nájdete Caravning, nadštandardne vybavený kemp a golfové ihrisko.

Stravovanie zabezpečuje 30 rôznych reštaurácií, bufetov a stánkov. Svoju príručnú batožinu si môžete brať so sebou na všetky atrakcie mimo dráhy Silver Star, pri ktorej sú úložné boxy.

Parkovanie je zdarma.

 

 

 

Freizeit - und Familienpark Mack KG
Europa-Park-Straße 2
77977 Rust near Freiburg
Tel: (+49) 0 18 05 / 77 66 88 (0,14 €/min.,mimo Nemecka)
Vstupenky (+49) 0 18 05 / 7 88 99 7
Hotel: (+49) 0 18 05 / 86 86 20

email: info@europapark.de 
web: www.europapark.de

 

Zdroj/autor: europapark,drom (pozri aj Galériu)

VIDEO Europa Park 2010

 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.8/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa