Letný filmový festival vo Viedni

2011-07-22 17:30:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Pred kulisou viedenskej radnice nájdete aj toto leto filmový festival, ktorý denne po západe slnka ponúka projekcie záznamov opier a operiet, baletov, klasických i džezových koncertov s hviezdnym obsadením.



Okolo 700 tisíc hostí zavíta každoročne na festival pod holým nebom, ktorý je na Radničnom námestí voľne prístupný verejnosti.

Popri velikánoch klasickej hudby ako Gustavo Dudamel, Christian Thielmann, Herbert von Karajan, Anna Netrebko či Jonas Kaufmann ponúkne festivalový program aj ikonu tanca Jiřího Kyliana, choreografa a tanečníka Rudolfa Nurejeva či popredné osobnosti džezu ako Dianu Krall, Erica Claptona či Raya Charlesa.

Ťažisko klasiky tvoria tentoraz diela jubilantov Gustava Mahlera a Franza Lista, ale aj svetoznámeho tenoristu a dirigenta Plácida Dominga, ktorý tento rok oslávil svoju sedemdesiatku a zároveň aj polstoročie svojej kariéry.

Pre priateľov vážnej hudby nebudú chýbať ani „klasické kúsky klasiky“ ako Carmen či Tosca, Beethovenova 9. symfónia či záznam z aktuálneho open-air koncertu v areáli viedenského zámku Schönbrunn.

Všetkých očakáva aj kulinársky zážitok prostredníctvom ponuky top gastronómov. Gurmánov potešia špeciality viedenskej, indickej, mexickej, talianskej, čínskej či austrálskej kuchyne.

Aj tento rok prebiehajú obľúbené džezové matiné, na ktorých sa predstavia hudobníci domácej džezovej scény a to každú nedeľu od 12.00 do 14.00.

Premietania hudobnej klasiky a džezu a ďalších žánrov začínajú vždy po zotmení, resp. okolo 21.30. Festival sa skončí 4. septembra.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Foto: stadt wien marketing und prater service gmbh

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa