Päť menej známych ostrovov: Vyhnite sa davom turistov a zažite autentickú atmosféru

2023-06-14 12:30:00 |   |    | 

Hvar, Kréta, Ibiza alebo Sardínia sú medzi dovolenkármi veľmi obľúbené letné destinácie. To však zároveň znamená, že tam stretnete množstvo turistov. Keď hľadáte nejaké pokojnejšie miesta a navyše chcete navštíviť zatiaľ doteraz menej známe atrakcie, tak sme pre vás pripravili niekoľko zaujímavých tipov. Môžete ich využiť už počas najbližšej dovolenky.



 

Lošinj, Chorvátsko

Možno máte pocit, že ste už Chorvátsko prebádali skrz naskrz. Istotne sa však nájde ešte niekoľko lokalít, ktoré stále nepoznáte a môžete si tam oddýchnuť už pri najbližšej dovolenke. Jedným z takýchto miest je ostrov Lošinj, ktorý má navyše veľkú výhodu. So susedným Cresom ich spája most, takže si môžete vychutnať hneď dve úžasné destinácie. Tieto ostrovy dokonca v dávnej minulosti tvorili jeden veľký, ale časom ich v najužšom bode rozdelilo ich more. Na Lošinji nájdete prístav, pri ktorom sa nachádza zaujímavý stredoveký kostol. Hlavné mesto má pekné historické centrum a jednu zo svojich dovoleniek tam dokonca strávil cisár František Jozef I.

 

Ostrov Tavira, Portugalsko

Neďaleko portugalskej pevniny sa nachádza ostrov Tavira. Na dĺžku má 11 kilometrov, ktoré ponúkajú fantastické miesto pre oddych. Pláže s jemným pieskom sú perfektné na romantické prechádzky, ale aj na leňošenie pri mori. Taviru pokladajú za jedno z najkrajších prímorských miest v Algarve. Nájdete tam niekoľko reštaurácií a občerstvení. Ostrov ponúka výborné podmienky na potápanie. Podmorský svet je tu veľmi pestrý, darí sa tam najmä morským koníkom. Na jeseň sa tam zase združuje veľa plameniakov, ktoré prinášajú ďalší zaujímavý zážitok.

 

Favignana, Taliansko

Neďaleko Sicílie sa nachádza ostrov Favignana, ktorý vyhľadávajú najmä domáci obyvatelia. Je to ich tajné miesto, na ktoré v lete utekajú pred turistami. Miestami to vyzerá, ako keby ste sa nachádzali niekde v Karibiku. Nádherné pobrežie s blankytne modrou vodou ponúka to najlepšie pre dokonalý oddych. Uvidíte tam tiež niekoľko vzácnych historických budov, ktoré pripomínajú rôzne éry talianskej architektúry. Časť pobrežia je pokrytá útesmi. V týchto lokalitách v minulosti Rimania ťažili kamene, ktoré používali pri stavbe budov.

 

Súostrovie Cíes, Španielsko

Keď prídete na niektorú z častí zo súostrovia Cíes, budete mať pocit, že ste pricestovali do nejakej exotiky. Vďaka bielym piesočným plážam a čistému moru pripomína Karibik alebo niektorý z thajských ostrovov. Najznámejšia z nich sa nazýva Rodas a meria 700 metrov. Celé súostrovie je zaradené medzi chránené prírodné oblasti. Z toho dôvodu prísne limitujú počet turistov, ktorí sa tam dostanú. V jeden deň tam môže prísť maximálne dvetisíc návštevníkov. Na Cíes sa nachádza jeden kemping, v ktorom sa môžete ubytovať v ekologických stanoch.

 

Andros, Grécko

Na Andros sa poľahky dostanete z pevniny, ale aj z okolitých ostrovov. Nachádza sa tam niekoľko hotelov, ale napriek tomu ešte nie je objavený tak veľkým množstvom turistov. Najväčším lákadlom je Cesta naprieč Androsom, po ktorej v minulosti putovali pastieri. Prechádza horským terénom a dostanete sa počas nej do malých dediniek, budete prechádzať údolím a kamennými mostami. Veľkým lákadlom je tiež byzantská pevnosť. Putovanie po ceste si ľudia rozdeľujú na viac častí a môžete tak postupne prejsť pešo po celom ostrove. Na Androse tiež majú zaujímavé múzeum, ktoré sa venuje obdobiu antiky. Oddýchnuť si môžete na piesočných plážach, pričom viaceré z nich sa nachádzajú na opustených miestach, takže zažijete dokonalú romantiku.

Autor: © Zoznam/Davidd

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa