Kúpte si súkromný ostrov - je lacnejší než byt v hlavnom meste!

2012-06-02 14:00:00 |   |    | 

Keď vám na pláži opakovane skočí na hlavu cudzie dieťa, pani na vedľajšom uteráku vám číta časopis cez rameno a vo vode je asi toľko miesta ako vo vani, potom nastal ten pravý čas premýšľať o zmene lokality. Stále viac ľudí rezignuje na turistické komplexy a kupuje si vlastné, súkromné ostrovy. A splniť si detský sen nie je zas také drahé, ako by sa mohlo zdať.



Najlacnejší ostrov, aký sa kedy predal, stál 1 500 dolárov. Iste, nebol to žiadny obor v Karibiku, ale malý kúsok zeme s rozlohou 500 m² na jazere Charlotte v Kanade. To však nič nemení na fakte, že mať privátny ostrov nie je už dávno výsadou multimiliardárov.

 

Súkromný ostrov namiesto auta

Najznámejší majitelia ostrovov sa pochopiteľne stále regrutujú z radov celebrít a boháčov. Vlastný ostrovček má Kylie Minoque, Jennifer Lopez, Leonardo di Caprio, Johny Depp alebo Mel Gibson. Okrem nich sa ale o svoj kúsok zeme stará celý rad neznámych ľudí, ktorí si proste miesto bytu alebo luxusného auta kúpili ostrov.        

Stačí pohľadať na internete a zistíte, že najlacnejšie ostrovy sa dajú skutočne kúpiť od pár desiatok tisíc eur. Väčšinou sa nevyskytujú v azúrových vodách Indického oceánu, ale trebárs na kanadských jazerách. Ostrovčeky v teplých krajinách môžu naopak dosiahnuť až závratné sumy. Dôležitou položkou je hlavne lokalita, ale tiež výbava ostrova, infraštruktúra, prítomnosť zdroja pitnej vody, rozvod inžinierskych sietí alebo napríklad prítomnosť obťažujúceho hmyzu.

 

Karibik je drahý, Kanada lacná

Tie najdrahšie ostrovy sa vynárajú z Karibiku a Stredozemného mora a okrem perfektného súkromia ponúkajú tiež kompletné a prepychové vybavenie. Veľmi často je súčasťou ostrova luxusná vila pripojená ku zvyšku sveta telefónom i internetom, privátny prístav, nejaká tá jachta, pár golfových jamiek a tenisových kurtov, bazény, sauny. A cena? Niekoľko desiatok miliónov dolárov.

Zaobstarať si ostrov trvá niekoľko týždňov, ale predtým než ho kúpite, je dobré si niektorý len prenajať a zistiť, či vám náhodou veľká odlúčenosť od zvyšku sveta skôr neprekáža. Je tiež dôležité zvážiť, aké ťažké bude sa na ostrov dostať. Existuje celý rad ostrovčekov v nádherných tropických končinách, kam vás dovezú i cestovné kancelárie.

 

Dovolenka na opustenom ostrove

Tak môžete niekoľko dní žiť na jednom z atolov Faafu na Maldivách. Hotel The Rania Experience je vlastne „len“ šesťizbová vila a jachta pre 12 ľudí. V Karibiku vás zase výletná loď môže doviesť na súkromný ostrov Necker vo vodách Panenských ostrovov. Celý ho môžete mať za asi 40 tisíc eur na deň pre 28 ľudí, v cene je samozrejme kompletný servis. Na Fidži podobný luxus ponúka ostrov Nakubati s koralovými útesmi a 7 bungalovmi.

 

Tipy na zájazd za exotikou

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky zájazdov na súkromné ostrovy:

 

  • Pobyt Fidži: Vydajte sa na tropické súostrovie typické svojou nedotknutosťou, bielymi piesčitými plážami a krištáľovou vodou s koralovými útesmi lákajúcimi milovníkov šnorchlovania a potápania.
  • Plavba cez Bahamy a súkromný ostrov: Počas plavby po Karibiku navštívite tiež súkromný ostrov CocoCay, ktorý ponúka vodné športy a plážovú zábavu len pre účastníkov plavby.
  • Pobyt na ostrove na Maldivách: Jedno z najluxusnejších stredísk na Maldivách, vzdialené 100 kilometrov od letiska v Malé, transfer 30 minút hydroplánom, 100 plážových viliek, 28 viliek nad vodou (za príplatok).

 

 

Zdroj/autor: Viola Kratochvílová, ESO travel, reklamný článok, drom

Foto: Private Islands Online, Vladi Private Islands, ESO travel

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.7/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa