Kde nakupovať vianočné darčeky? Bohatí môžu zamieriť do New Yorku, výjde ich to lacnejšie

2014-12-05 17:30:00 |   |    | 

Nakupovaniu darčekov s ani tento rok nevyhneme. Pre niekoho je lietanie po obchodoch príjemné a iní uprednostnia vlastnú výrobu, len aby sa vyhli preplnených centrám. Ak však chcete nakupovať trochu netradične, môžete vyskúšať napríklad aj cudzie krajiny. Nehovoríme teraz ale o Čechách ani Rakúsku. Za luxusnými nákupmi sa dá ísť aj do New Yorku a ešte vás to výjde lacnejšie ako v starom dobrom Londýne.



 

Londýn či New York

 

Počas tohto obdobia vychádzajú rôzne rady o tom, kde nakúpite lepšie. Chudobnejší zvažujú zvyčajne ceny a bohatí miesto, kde budú nakupovať. Podľa nich aj vzniklo porovnanie cien, ktoré malo nakupujúcim pomôcť vyriešiť „odvekú“ dilemu. Či ísť do Londýna, alebo vyskúšať Veľké jablko.

Výsledok spracovala spoločnosť Post Office Travel Money, ktorá vyhodnotila, že tento rok si v New Yorku v porovnaní s Londýnom nakúpite až o 73% lacnejšie. Takýto rozdiel v cenách obvyklých darčekov je možno až priveľký na to, že sa jedná o dve veľké rovnako známe metropoly.

Samozrejme, že nás to ak Slovákov nemusí veľmi zaujímať, no predsa, ak by sme zatúžili  zmeniť naše zabehnuté rituály a obvyklé obchody a ísť nakupovať do rušných veľkomiest, New York by mal byť naším cieľom.

 

Relevantnejšie informácie

 

Našťastie spoločnosť Post Office Travel Money vytvorila aj iné porovnanie cien, ktoré je pre nás rozhodne zaujímavejšie. Rozhodla sa zistiť, ktoré európske vianočné trhy sú cenovo najprijateľnejšie. Vyhodnotila koľko stojí 2 dňový výlet v hlavných mestách Európy, do ktorého zarátala ubytovanie, stravu aj malé darčeky z trhov.

Najlepšie zo všetkých si viedla Praha. Podľa spoločnosti tu za takýto výlet zaplatíte približne 670 eur. Najhoršie sa umiestnil Brusel, kde za podobné služby zaplatíte až vyše 1000 eur.   

Z výsledkov sme sa nedozvedeli nič nové, keďže portál odporúča, aby sa turisti vydali do východných metropol ako Prahy a Rigy, kde môžu okúsiť vianočnú atmosféru za najnižšie ceny. My však vieme, že výlet v Prahe nás môže výjsť aj omnoho lacnejšie.

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 12. máj. 2024. Meniny má Pankrác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa