Kam sme najviac lietali v roku 2014? Turecko, Egypt a Bulharsko sú stále najpopulárnejšie

2014-12-29 08:00:00 |   |    | 

S koncom roka sa pomaly pozrieme aj na to, do akých turistických destinácií sme my Slováci tento rok najčastejšie lietali. Podľa informácií z bratislavského letiska sa naše preferencie veľmi nezmenili. Individuálni turisti, ale aj cestovné kancelárie lietajúce charterovými letmi cielili aj v roku 2014 na miesta, ktoré sú nám známe a máme ich v obľube. Tento rok sme tak opäť lietali najmä do Londýna, Antalye, Hurgady a Burgasu.



 

Obľúbenci roku 2014

 

Hoci oficiálne štatistiky ešte nie sú vyhotovené, podľa hovorkyne Letiska Milana Rastislava Štefánika v Bratislave sa najobľúbenejšie destinácie slovenských turistov nezmenili. Naďalej najradšej cestujú do oblastí, ktoré sú im dobre známe. Sem patria napríklad Veľká Británia, Turecko a Bulharsko.

 

Pravidelné linky

 

Hoci má Bratislava linky do viacerých miest, najobľúbenejšími zostali Londýn, Dublin, Miláno, Brusel a Rím. Sú to veľké turistické mestá, ktoré ponúkajú mnoho zaujímavostí a teda aj príležitostí na skvelý výlet a dovolenku. Londýn, Dublin a Brusel taktiež slúžia pravidelným cestovateľom, ktorí chodia zo Slovenska za prácou.

 

 

Londýn

 

Priamy len až na dve letiská v blízkosti Londýna dáva príležitosť jednoducho cestovať do tejto metropoly. Tá má čo ponúknuť, keďže sa tu spája bohatá históriamodernou kultúrou. Londýn sa taktiež snaží, aby mal svojim návštevníkom čo ponúknuť. Stará sa o svoje pamiatky a dodáva im nový šarm. Preto sa Londýn stal aj tohtoročnou jednotkou spomedzi všetkých miest na svete. Prišlo sem najviac turistov z celého sveta.  

 

Dublin

 

Írsko je ďalšou okúzľujúcou krajinou, ktorú radi navštevujeme. Okrem tých čo sem cestujú za prácou sa sem vyberie nejeden Slovák, ktorý má chuť objavovať krajinu dávnych Keltov. Smaragdový ostrov je známy dychberúcimi zákutiami, výbornou hudbou a unikátnou kultúrou. Stačí len prísť a nasať, čo zelený ostrov ponúka.

 

Miláno

 

Aj mesto módy radi navštevujeme. Či už chodíme na nákupy, alebo túžime uzrieť skvosty talianskej architektúry radi sa zastavíme v Miláne. Otvára tiež bránu k iným miestam, ktoré stoja za pozretie. Miláno je centrom kultúry aj obchodu a preto je tu stále rušno.

 

Brusel

 

Na letisko pri Bruseli opäť lietajú dva druhy Slovákov. Tí čo pravidelne dochádzajú do práce a tí, čo prišli obdivovať hlavné mesto Belgicka a tiež Európskej Únie. Ide o mesto plné cudzincov a moderných budov, takže to, čo nám doma chýba. Aj jeho okolie stojí za preskúmanie. Neďaleko sa napríklad nachádza historické mesto Bruggy lákajúce davy turistov.

 

Rím

 

Večné mesto azda ani netreba opisovať. A ani vysvetľovať prečo sem Slováci tak radi chodíme netreba. Okrem historických pamiatok, ktorých je tu neúrekom, je mesto presýtené talianskym duchom (no nie priveľmi). Ochutnať lahodnú zmrzlinu pred starým chrámom, dať si pizzu na námestí, kde pred stáročiami pochodovali rímske vojská, alebo sa len tak túlať malými uličkami vám dá presne to, čo od Ríma budete očakávať.

 

Nepravidelné linky

 

Počas letnej sezóny z bratislavského letiska lietajú aj nepravidelné linky, ktoré slúžia na to, aby sa cestujúci idúci na dovolenku dostali čo najjednoduchšie. Dovolenkári len prídu, nalodia sa a už len vystúpia v niektorej z dovolenkových destinácií. Z Bratislavy sa aj tento rok najčastejšie lietalo do Antalye, Hurgady a Burgasu.

 

 

Antalya

 

Prúdy a davy turistov ročne prichádzajú do tureckej Antalye, aby načerpali nové sily počas ich dovolenky. Tunajšie strediská sú takmer vždy plné a pritom poskytujú ozaj príjemnú rovnováhu medzi cenou a službami. Mesto je plné historických budov, mešít, úzkych uličiek a aj okolitá príroda má čo ponúknuť. Videli ste už na vlastné oči padať vodopád priamo do mora? V jednom z najväčších svetových turistických centier ho uvidíte.

 

Hurgada

 

Opäť všetkým známe meno predstavuje egyptské letovisko populárne medzi turistami z celého sveta. Keďže sa nachádza v Egypte má pridanú hodnotu toho, že cestujeme do Afriky. Ide o veľmi obľúbené stredisko, takže sa tunajšie hotely snažia o čo najvyššiu kvalitu. Teploty príjemné aj uprostred našej treskúcej zimy naznačujú, že sa do Hurgady dá cestovať po celý rok. Pridajte si pamiatkyteplučké more a pochopíte, prečo do tejto časti Afriky cestuje toľko Slovákov.

 

Burgas

 

Vyslovene letnou turistickou destináciou je bulharské pobrežie. Ročne sem zavíta mnoho Slovákov, ktorí hľadajú peknú dovolenku za príjemné ceny. Pre niekoho žiaden luxus, no Bulharsko sa pomaly dostáva zo skupiny krajín, ktoré majú nízke ceny, ale aj služby. Počas leta je tu veľmi príjemne a bulharská kultúra, gastronómiazábava nám jednoducho nie je cudzia.

Zdroj/autor: bts.aero.sk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.2/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa