Unikátne zážitkové ubytovanie: V Tokajskej oblasti môžete oddychovať v korunách stromov

2023-09-06 09:00:00 |   |    | 

Oživiť vinohradnícku oblasť v Košickom kraji a poskytnúť zážitok v prírode počas celého roka je cieľom Tokajských domčekov v korunách stromov. Túto novú turistickú atrakciu otvorili v utorok. Sedem domčekov je súčasťou lesoparku Campingu Malá Bara v okrese Trebišov. TASR o tom informovala Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).



 

Projekt podporil Košický samosprávny kraj (KSK) z dotačného programu Terra Incognita sumou 195.000 eur. Celková investícia dosiahla sumu okolo 450.000 eur.

Domčeky sú postavené na oceľových stĺpoch vo výške štyroch metrov a sú spojené lanovými mostíkmi. Majú tiež centrálnu terasu. Päť domčekov dostalo pomenovania podľa odrôd vína z uvedenej oblasti, v ďalších dvoch je sauna a vírivka.

"Cieľom nebolo len vytvoriť netradičné bývanie v korunách stromov s wellness zážitkami, ale zabezpečiť aj spojenie s miestnymi vinármi, s ktorými sa bude dať dohodnúť na ochutnávke tokajských vín," povedal na utorkovej tlačovej konferencii realizátor projektu Ivan Fedor s tým, že samotný wellness komplex bude na prijímanie návštevníkov pripravený v priebehu októbra.

Kapacita každého z piatich apartmánov predstavuje štyri osoby. "Naše domčeky v korunách stromov sa od ostatných na Slovensku líšia tým, že v nich máme zavedenú vodu, odpad a elektrinu," dodal. Súčasťou každého apartmánu je tak aj kuchyňa a kúpeľňa. Celoročné využitie je možné a vďaka vykurovaniu a klimatizácii.

Predseda KSK Rastislav Trnka verí, že domčeky budú nielen zaujímavým miestom na oddych a relaxáciu, ale aj inšpiráciou pre ďalších investorov, ktorí uvažujú o rozvoji svojich podnikateľských aktivít. "Som presvedčený, že takýto druh projektov prispeje nielen k rozvoju udržateľného turistického ruchu, ale aj k celkovému rozvoju a prosperite nášho kraja a prinesie do našej destinácie novú energiu a dynamiku," povedal.

Výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková pripomenula, že uvedená lokalita okrem prírody ponúka aj rôzne aktivity a atrakcie, ako napríklad gazdovské pivnice, možnosť cykloturistiky, návštevu kaštieľa či plavbu loďou. "Som presvedčená, že Tokajské domčeky v korunách stromov s wellness budú pre návštevníkov Košického kraja nezabudnuteľným zážitkom a že ich pozitívny dosah na kvalitu a pestrosť tunajšej ponuky prispeje k tomu, aby naša tokajská oblasť stále viac lákala aj turistov z rôznych vzdialenejších kútov sveta," dodala.

 

 

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa