Na dovolenku autobusom: Priama linka jazdí do chorvátskych letovísk i na sever Talianska

2019-05-28 12:00:00 |   |    | 

Na letnú dovolenku na Jadran alebo sever Talianska môžete vyraziť priamou autobusovou linkou z Bratislavy i ďalších slovenských miest. Dopravcovia pred letom zvyšujú frekvenciu spojení do žiadaných dovolenkových destinácií a pridávajú nové zastávky. S FlixBusom sa tak cez prázdniny pozriete do Florencie, Milána či chorvátskej Dalmácie, a to nielen z Bratislavy. Priame spoje do Rijeky zastavujú aj v Žiline, Zvolene, Banskej Bystrici, Donovaloch a Ružomberku.



 

Kto si plánuje dovolenku v Chorvátsku, toho iste potešia nové nočné spojenia FlixBusu z Bratislavy priamo na chorvátske pobrežie do Splitu. Autobusy prvýkrát vyrazia 13. júna. Na trase je naplánovaných hneď niekoľko zastávok v obľúbených chorvátskych letoviskách. „Letné spojenie hlavného mesta Slovenska s Chorvátskom patrí každoročne medzi najžiadanejšie. Atraktívne destinácie na novom spoji FlixBusu budú nesporne okrem Splitu aj Biograd na Moru, Zadar alebo Šibenik. Ide o nočnú linku, ktorá má tú výhodu, že dve nočné cesty vám ušetria peniaze za ubytovanie a ráno sa prebudíte v cieľovej destinácii,“ uvádza hovorkyňa FlixBusu Martina Čmielová. Okrem toho majú nočné spoje spravidla menej zastávok než denné spoje a cesty bývajú prejazdnejšie.

Linky na tejto trase vychádzajú z poľského Krakova. V Bratislave bude FlixBus zastavovať každý deň o 23:55, ďalšia zastávka bude až v chorvátskom Zadare o 8:55 ráno. Ďalej spoj zastaví v turisticky obľúbenom Biograde na Moru o 9:30, Vodiciach o 10:15, Šibeniku o 10:40, Trogire o 11:55 a do konečnej zastávky v Splite dorazí o 12:30.

Na spiatočnej ceste FlixBus počíta s odjazdmi každý deň o 17:30 zo Splitu, o 18:05 z Trogiru, o 19:20 zo Šibeniku, o 20:25 z Biogradu na Moru a o 21:05 zo Zadaru. Príjazd do Bratislavy je naplánovaný na 6:05 ráno. Cestovné lístky môžete zakúpiť on-line na www.flixbus.sk, cez mobilnú aplikáciu dopravcu, v kamenných predajniach dopravcu a cestovných agentúrach. Ceny cestovných lístkov do Splitu začínajú na 29,99 EUR.

 

Do Rijeky i zo stredného Slovenska

„Linka do Splitu dopĺňa našu ponuku priamych spojov zo Slovenska do Chorvátska, ktoré sú pre slovenských turistov zaujímavé najmä v lete. Štyrikrát za týždeň s nami môžu od 12. júna cestovať priamym spojom zo Žiliny a Bratislavy do Rijeky, Opatije a Rovinje až do Puly,“ dodáva Čmielová. Aj v tomto prípade ide o nočný spoj, zo Žiliny odchádza každú stredu, štvrtok, sobotu a nedeľu o 19:45, z Bratislavy o 22:15. Na pobrežie Istrie dorazí o 6:00 do Rijeky a o 8:45 do Puly.

Do Rijeky je možné cestovať FlixBusom aj priamo zo stredného Slovenska. Od 10. júna posilňuje spoj na trase medzi Krakovom a Opatijou, so zastávkami v Zvolene, Banskej Bystrici, Donovaloch a Ružomberku. Týmto spojom môžete každodenne cestovať nielen k jadranskému pobrežiu, ale aj k tzv. „maďarskému moru“– Balatonu a vystúpiť v meste Siofok.

 

Ďalšie letné európske destinácie dostupné priamym spojom z Bratislavy

Na letnú dovolenku môžete cestovať priamymi autobusovými linkami z Bratislavy aj do talianskych Benátok či Florencie alebo rakúskeho Klagenfurtu. Do začiatku prázdnin FlixBus ponúka spojenie päťkrát za týždeň, od 1. júla bude spoje vypravovať každý deň. Zelené autobusy zastavia okrem Benátok aj vo Viedni, Grazi, alpskom mestečku Klagenfurt a v talianskych mestách Udine, Padova Bologna a v cieľovej stanici Florencia.

„Doteraz sa turisti s nami mohli vydať do Benátok či Florencie päťkrát za týždeň nočným spojom, od začiatku prázdnin budeme cestujúcim ponúkať priamy spoj každý deň. Sieť neustále rozširujeme a chceme slovenským zákazníkom ponúkať ešte viac možností, atraktívnych destinácií i časov odjazdu,“ vysvetľuje Čmielová. Cena jednosmerného cestovného lístka z Bratislavy do Benátok začína na 26,99 EUR.

Hlavné mesto severotalianskej oblasti Veneto (Benátsko) žije prevažne z turistického ruchu. Každý rok ho navštívi približne 30 miliónov turistov a Benátky tak patria medzi najnavštevovanejšie mestá sveta. Historické jadro leží na ostrovoch v plytkej lagúne, novšie časti mesta boli vybudované na rozľahlom brehu.

FlixBus v rámci Európy ponúka najrozsiahlejšiu medzimestskú sieť zahŕňajúcu 350 000 denných spojov do 2 000 destinácií v 28 krajinách.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Iamges, Pixabay, FlixBus
Zdroj: FlixBus

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa