Aerolínie Norwegian Air rušia lety do USA

2019-11-28 08:00:01 |   |    | 

Nízkonákladové aerolínie Norwegian Air zrušia od budúceho roka niektoré diaľkové lety z Dánska a zo Švédska. Ako dôvod spoločnosť uviedla slabší dopyt, ako aj technické problémy spojené s motormi od firmy Rolls Royce pre boeingy 787.



Spoločnosť informovala, že od 29. marca 2020 už nebude lietať z letísk v Kodani a Štokholme do destinácií v USA a Thajsku, konkrétne do New Yorku, Los Angeles, Bangkoku a Krabi. Z letiska v nórskom hlavnom meste Oslo bude v letoch do USA pokračovať a zmenami nie sú ovplyvnené ani lety v rámci Európy.

Ako uviedol viceprezident spoločnosti pre oblasť diaľkových letov Matthew Wood: "Škandinávia nie je dostatočne veľkým trhom, aby bola schopná pokračovať v prevádzkovaní medzikontinentálnych letov z Osla, Štokholmu aj Kodane".

Aerolínie preto pristúpili k zmenám letového plánu, pričom ako prvé boli vyradené lety s nižším dopytom. Navyše, do rozhodovania firmy vstúpili aj problémy s motormi od firmy Rolls Royce, ktoré firma používa pri lietadlách Boeing 787. Viacero lietadiel jej tak zostalo na zemi.

Uvoľnenú kapacitu použije spoločnosť na vykrytie dopytu po letoch do USA z niektorých iných európskych miest, z ktorých Norwegian Air rovnako lieta. Ide najmä o lety do USA z Londýna, Barcelony či Paríža.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Norwegian Air

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa