LiLou, hviezda letiska: Vystresovaným pasažierom pomáha roztomilé prasiatko

2019-11-12 12:00:00 |   |    | 

Pre niektorých je síce lietanie úplne bežnou rutinou, mnohí ľudia však pri ňom zažívajú obrovský stres. Práve im je určený projekt Wag Brigade na letisku v San Franciscu, kde pasažierov rozveseľujú štvornohí kamaráti. Všetci členovia „vrtiacich chvostíkov“ sú roztomilí, najväčšou hviezdou je ale jednoznačne LiLou. Je to totiž prasiatko.



 

Wag Brigade (Oddiel vrtiacich chvostíkov) je špeciálny program letiska San Francisco International Airport, ktorého cieľom je rozveseliť pasažierov a uvoľniť ich stres prostredníctvom animoterapie. Súčasťou projektu je niekoľko rôznych psíkov, ale aj roztomilé 5-ročné prasiatko LiLou.

S pazúrikmi nalakovanými načerveno a v tylovej sukničke alebo čiapke pilota sa spokojne premáva pri bezpečnostnej kontrole aj odletových bránach. Nechá sa pohladkať, sebavedomo pózuje na fotografiách, ba dokonca pasažierom zahrá na svojom detskom klavíri!

Majiteľka prasiatka Tatyana Danilova pre agentúru Reuters povedala: „Ľudia majú veľkú radosť, že môžu aspoň na chvíľu zabudnúť na cestovanie a bežné povinnosti. Či už letia na dovolenku, alebo cestujú kvôli práci. Každý je obvykle veľmi šťastný a aspoň na chvíľku si urobí prestávku a usmeje sa.

LiLou býva so svojou majiteľkou v byte v centre San Francisca, kde si rada pochutí na čerstvej zeleninke, spí vo vlastnej posteli a každý deň chodí na prechádzku do okolia. Trénuje tiež rôzne kúsky, ktoré rada predvádza na verejnosti. Danilova vraví, že LiLou sa veľmi rada stretáva s ľuďmi, hoci, ako väčšina zvierat, nemá rada, keď k nej pristupujú zozadu.

Všetky zvieratká v programe Wag Brigade musia mať pokojnú povahu, dobré správanie a priateľskú osobnosť, upozorňuje manažérka letiska Jennifer Kazarian. „Keď sme prvýkrát spustili tento program, našim hlavným cieľom bolo pomôcť pasažierom uvoľniť stres. Zistili sme však, že sa nám podarilo vytvoriť si s nimi puto, a to je úžasné,“ uzatvára. Mnohí cestujúci by akiste dodali – kiežby tento nápad prebrali aj iné letiská.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: San Francisco International Airport

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa