Relax v znamení páva a lekna v Piešťanoch!

2011-03-16 17:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Prvých kúpeľných hostí je pripravená prijať zmodernizovaná centrálna balneoterapia v Slovenských liečebných kúpeľoch Piešťany a.s.



Po štvrť roka trvajúcich rekonštrukčných prácach má k dispozícii 49 nových vaní a štrnásť masérskych kabín.

Balnea Health Spa, ako znie jej oficiálny názov, navštívilo doteraz ročne vyše 40 tisíc hostí z celého sveta a podalo sa v nej 760 tisíc procedúr.

Po otvorení bude v novej vodoliečebnej časti balneoterapie denná kapacita 350 vaňových kúpeľov, 280 masáží a 500 vodoliečebných procedúr.

Balneoterapiu zatvorili na sklonku uplynulého roka, na prácach sa podieľalo štyridsať až sto pracovníkov denne. K projektu modernizácie prizvali kúpele architekta Christa Tursunova, spoluautora kúpeľného hotela Balnea Esplanade z roku 1980.

Členkou tímu bola i rakúska dizajnérka Ginu Zarski, ktorá sa podieľala aj na architektonickom návrhu hotela Thermia Palace a kúpeľného domu Irma pri ich rekonštrukcii v roku 2006.

Zarski zvolila pre interiér balneocentra dva symboly piešťanských kúpeľov páva a lekno. Páva do pánskej časti pre jeho povesť o vzniku piešťanských kúpeľov. Traduje sa, že páv s boľavou nôžkou padol do vyhĺbeniny s termálnou vodou a vyliečil sa. Na základe čoho sa ľudia začali v týchto jamách kúpať.

Lekná pre dámsku časť sú zase doménou termálnych jazierok na Kúpeľnom ostrove, ktoré zriadil v tridsiatych rokoch minulého storočia Ľudovít Winter – zakladateľ piešťanských kúpeľov. Balneoterapia má aj VIP kabínky.

Novinkou je, že pri všetkých procedúrach sa bude používať termálna minerálna voda. To bolo doteraz iba v ústrednom kúpeli Irma, v tejto časti sa doteraz využívala úžitková voda.

Moderné hydromasážne vane masírujú celé telo pomocou 174 hydromasážnych trysiek, k dispozícii sú vane na manuálnu masáž alebo perličkový či uhličitý kúpeľ.

 

 

Slovenské liečebné kúpele Piešťany, a.s.
Winterova 29
921 29 Pieštany
Tel.: +421 (0) 33 - 775 77 33
Fax: +421 (0) 33 - 775 77 39
E-mail:
reservations@spapiestany.sk

 

Zdroj/autor: tasr, kupelepiestany, drom

VIDEO Balnea Health Spa po rekonštrukcii



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: kupelepiestany.sk

Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa