Tip na víkend: Gurmán Fest 2012 v Košiciach sa zopakuje netradične

2012-06-18 17:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Už tretí ročník festivalu dobrého jedla a možnosť zahryznúť sa do toho najlepšieho predstavia Košice v dňoch 22. - 24.6.2012. V tomto roku Košice ponúknu balík zážitkov, pre ktoré sa počas Košice Gurmán Fest víkendu oplatí do Košíc prísť každému.



Neobvyklé bude už samotné miesto konania - presúva sa totiž do areálu Botanickej záhrady UPJŠ na Mánesovej ulici v Košiciach.

Pre najmenších je pripravený rozprávkový svet - výstava rozprávkových sôch a detské dielne. Nielen ich zaujme súbežne prebiehajúca výstava exotických motýľov, pričom zakúpená vstupenka na festival bude súčasne vstupenkou na túto výstavu a do rozprávkového sveta.

Samotný Košice Gurmán Fest 2012 predstaví najlepšie reštaurácie Košíc. Vynikajúci šéfkuchári, kulinárske šou, celebrity z oblasti kulinárstva nielen na Slovensku ako Vojtech Artz, Jaroslav Židek či Jozef Hromják, ale i hostia zo sveta ako legenda Damien Thuries predstavia to najlepšie zo svojich receptov.

Svoje umenie predvedú aj barmani, baristi a someliéri z celého Slovenska. Atmosféru doplnia hudobné vystúpenia. Tak ako počas predošlých ročníkov aj tentoraz budú platidlom na festivale „gurmány“.

Návštevníci si ich zakúpia v Gurmánbankách po areáli a počas festivalu dostane každý návštevník aj drevenú guľôčku, ktorú bude môcť vhodiť ako svoj hlas vystavovateľovi, ktorého jedlo mu najviac chutilo.

Plejádu zážitkov môžete zakončiť na Farmárskom trhu. Domáce syry a iné predávané výrobky, ktoré na pultoch supermarketov nie je dostať, sa budú sústrediť na tomto festivale a tak si kus gurmánstva budete môcť z Košíc odniesť nielen vo svojich žalúdkoch a chuťových bunkách, ale i zopakovať neskôr doma.

 

Zdroj/autor: visitkosice.eu, jr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.8/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa