Región Tatier chce byť top destináciou na Slovensku aj mimo neho

2013-03-18 18:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry chce byť top destináciou na Slovensku. Ciele organizácie do nového obdobia sú najmä byť top destináciou na Slovensku, no zároveň stať sa lídrom medzi horskými destináciami nielen na Slovensku, ale aj v rámci krajín V4.



Za rok 2012 zaznamenal tatranský región lepšie čísla, ako bol celoslovenský priemer. V roku 2012 bolo v Tatrách o 11,5 % viac ubytovaných návštevníkov ako pred rokom. Pri počte prenocovaní bol medziročný nárast 8,6 %. Tatranci chcú tento trend v roku 2013 udržať, prípadne výsledky ešte zlepšiť.

Organizácia chce pokračovať v zabehnutom projekte regionálnej karty zliav Tatry Card, ďalej chce pokračovať v realizácii úspešných podujatí, kontrolovať kvalitu ponúkaných služieb v Tatrách, podporovať regionálnu formu dopravy, budovať športoviská, bežecké trate, ale napríklad aj podporovať letecké linky do Popradu či investovať do verejnej zelene.

Oblastná organizácia chce tiež pracovať na kontinuálnom zvyšovaní kvality ponúkaných služieb, vytváraní konkurenčných výhod regiónu voči iným destináciám na Slovensku, ale tiež využívaní atraktívnych a trendových foriem elektronickej komunikácie. Tatranci tiež plánujú priniesť na Slovensko aj tzv. „via ferraty“, zabezpečené horské cesty v náročných terénoch vybavené fixnými lanami, stúpačkami a inými istiacimi prvkami. Nová ponuka pre športovo založených návštevníkov by mala doplniť štandardnú letnú turistickú ponuku Tatier.

 

Zdroj/autor: sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 9. máj. 2024. Meniny má Roland.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa